A-laget förlorade i derbyt

I lördags vankades det derby på Ulkavallen när vårt A-lag besökte BBK i andra omgången av femman. Det första seriederbyt mellan föreningarna på många år. BBK topptippade av de allra flesta mot ett Landora som är nykomlingar och fortfarande väntar på första vinsten i division 5 sedan 2011. Förutsättningarna vid avspark var goda för de som skulle spela, kyligt och blåsigt för de som tog plats som åskådare.

Matchen inleddes mycket tveksamt från Landora och när matchuret tickade upp till 12 spelade minuter hade BBK redan en 2-0 ledning. En brant uppförsbacke direkt. Efter några virriga minuter efter 2-0 målet jobbade sig Landora allt mer in i matchen medan BBK intog försvarspositioner på egen planhalva och satsade på kontringar. Landora förde spelet och försökte trä igenom hemmagängets försvarslinjer men utan att lyckas. BBK stod rätt försöken att hota hemmamålvakten resulterade i mestadels ingenting.

Andra halvlek fortsatte ungefär likadant fram till att BBK inom loppet av ett par minuter gjorde både 3-0 och 4-0. Därefter var det pyspunka och soppatorsk i Landoragänget. Efter det spelades matchen mest av och BBK kunde försvara hem sin andra raka nolla medan Landora fortfarande jagar sin första seger. En match som avgjordes på kvalitén i de båda straffområdena och tyvärr vinns inga matcher på att vara det lag som försöker att spela finast fotboll.

Nya tag på lördag när Perstorp Bälinge IK gästar Landskronas IP och B-planen. Gräspremiär för året alltså! Avspark 13:00.