A-laget inledde säsongen med en förlust

Det var uppdukat för seriepremiär på Hedens IP i Helsingborg. Landora gästade Medina och en lång och ovanligt kall försäsong var äntligen till ända. Det var en optimistisk Landoratrupp som begav sig till Helsingborg efter att ha rundat av försäsongen med två stycken vinster över Svalöv och Billeberga, båda lagen hemmahörande i division 5.

Det unga Landoralaget formerade sig i 4-3-3 uppställning och efter en fokuserad uppvärmning var killarna redo för årets division 6-premiär. Matchen inleds piggt för Landoras del, bland annat har Simon Bosnjak ett skott i stolpen samt ett friläge som målvakten räddar. Medina har ett par ströchanser men det känns som att ett Landoramål ligger i luften.

Men i minut 25 händer det som avgör hela matchen, mittback Abbe Jaber drabbas av en målchansutvisning, ett domslut som det går att ha synpynkter på. Då utvisningen kommer så pass tidigt sjunker Landoralaget genast ihop och nästintill ger upp. Medina gör då tre snabba mål och allt känns superkört. Simon reducerar på straff precis innan paus vilket inger en gnutta hopp till ett sargat lag.

I paus pratar ledarna om att fortsätta kämpa så gott det går.
I inledningen av den andra placerar Atto in 3-2 och Medina känns stressade samtidigt som hoppet stiger hos Landorakillarna. Detta hopp släcks tämligen omgående då en Medinaspelare få stå och prickskjuta in 4-2 vilket var spiken i kisten för ett tappert kämpande Landoralag. Resterande del av matchen blir en transportsträcka och Medina kan i slutskedet gå ifrån till 6-2.

En premiär som andades optimism men som slutade med en enda stor besvikelse. Som tur är kommer det fler matcher och det ska bli mycket intressant att se vad laget kan uträtta vid spel 11 mot 11 i en hel match för där fanns helt klart ljusglimtar i inledningen av matchen.

Ny vecka, nya möjlighet som Christer Hallbeck brukar säga.
Nästa match på tur är Ekeby hemma på IP, avspark 11:45 på lördag 11/4.