A-laget krossade Kvidinge med 9-2

Det var återigen dags för match för föreningens seniorlag. Blåklädda Kvidinge, nykomlingar från division 7 gästade ett soldränkt Landskrona IP. Avspark 18:30 och två lag som tack vare den tidiga avsparkstid anlände till IP med andan i halsen och en stressad bit mat i magarna efter onsdagens jobb och skola. Kvidinge, ett motstånd som vi inför matchen inte visste ett dugg om. Tabellen sade att bortalaget hade tagit poäng av Häljarp och besegrat Asmundtorp något som resulterat i fyra poäng på fyra matcher.

Hemmalaget, vårt kära Landoras insatser har hittills varit av det mer opålitliga slaget. Senast blev det 2-2 på bortaplan mot Bosna FF men hemma på IP har resultaten varit klart bättre, två hemmamatcher och 16-4 i målskillnad.

Landora startade med följande lag:

Johan Bruer

Ted Weberg – Walid Rabih – Abbe Jaber

Ahmed Khalil – Dzevad Dedovic

Melwin Rasmusson – Osama Ali – Markus Madsen

Simon Bosnjak – Atto Massoud

På bänken återfanns Leon Nadarevic, Mattias Lindahl och Amar Karalic.

Första tio minuterna av matchen är något avvaktande och det känns som att båda lagen lite känner på varandra och på gräsplanen som från sidan upplevs som hård och studsig. I den 11:e minuten får Landora en hörna och en enligt tränartrion spontan hörnvariant senare hamnar bollen hos Melwin som skottfintar bort försvararen och placerar sedan in ett vänsterskott i bortre hörnet. 1-0, snyggt, enkelt och så viktigt. För efter 1-0 målet släpper Landoraspelarna på sina nerver och kan lugnt och tryggt spela ut. En rad missade målchanser gör att 2-0 målet dröjer till den 26:e minuten då Simon Bosnjak hittar nätet och det skulle komma mycket mer från seriens skyttekung. Efter 2-0 rullar målen in en tät ström, 2-0 blir till 5-0 på bara några minuter och Kvidinge är ett slaget lag. Landora visar upp en fart och en fantasi i anfallsspelet som ser riktigt intressant ut och Kvidinge hänger inte med. Första halvlek slutar 5-0.

Andra halvlek och Kvidinge ändrar om i sitt lag för att få ett tidigt reduceringsmål och kommer ut med lite mer energi. Den energin försvinner när Landora utökar till 6-0 i den 55:e minuten när Simon Bosnjak gör sitt fjärde mål för dagen.

Tre minuter senare kommer 7-0 och det är matchen behållning. Ett mönsteranfall av Landora där flertalet passningar inom laget avrundas med att Simon B och Melwin R kombinerar med varandra och hittar mittback Abbe J som följt med upp i anfallet och som dunkar bollen i ribban och via målvakten. Ett anfall med energi, fart, rörelse och kvalité.

32191524_2144648052242533_2532418459816427520_n

Efter detta går matchen ner i tempo och de flesta väntar mest på slutvisslan. Simon gör sitt femte mål i 75e minuten på en frispark som håller hög kvalité innan han nöjd och belåten byter ut sig. 8-0 och Landora slumrar till i sitt försvarsspel och Kvidinge hinner göra två mål i slutskedet av matchen. Amar Karalic sticker emellan och gör sitt första A-lagsmål.

Slutresultat 9-2 och minerna helt klart uppåt i hemmalägret. Tre hemmamatcher spelade och galna 25-6 i målskillnad. Nu ska bara bortaspelet ordnas till och nästa match i seriespelet är kommunderbyt borta mot Asmundtorp nästa lördag. Ett lysande tillfälle att plocka första bortasegern!