A-laget underpresterade rejält och förlorade

BK Landoras A-lag begav sig under lördagen de knappa tre milen norrut mot Helsingborg och Filborna IP där HF Olympia väntade i seriens tredje omgång. Landora ville gärna följa upp utklassningssegern hemma mot Ekeby i förra omgången med ytterligare en vinst.

För första gången för året var det gräsplan som gällde. Landorakillarna hade inte ens gjort en träning på naturgräs och steget från konstgräsmattorna till Filbornas gräsplan var ungefär lika stort som steget mellan division 6 och Premier League. Gräsplanen som mötte det för dagen svartklädda Landoralaget var precis lika usel som en gräsplan kan vara efter 2018 års kalla inledningen på kalenderåret. Med andra ord inga optimala förutsättningar för bortalaget som vill vara det spelförande laget med mycket bollinnehav och tempo i passningsspelet.

Matchen har sin början och det ser mestadels dråpligt ut när Landora försöker rulla boll, bollen studsar åt höger och vänster, snedträffar i princip hela tiden och ett matchtempo som påminner om kassaköerna på City gross en fredag förmiddag. Detta i kombination med en uppfriskande skånsk sidvind och matchen är för att uttrycka det milt ingen höjdare. Olympia ställer sig med alla 10 utespelare på egen planhalva och vill tvinga Landora att spela in i mitten alternativt slå långa bollar. Hemmalaget får matchen precis dit dem vill, Landoraspelarna går rakt in i Olympias fälla och det ser för den med Landorasympatier absolut inte bra ut. Olympia tar ledningen med 1-0 i inledningen av matchen på en kontring och blir genast än mer defensiva. Hemmaledningen står sig till paus.

Andra halvlek hoppas många i den tillresta Landorapubliken på en uppryckning. Några procent bättre blir bortalagets spel men den icke så tilltalande gräsplanen fortsätter att försämra spelet. Landora kvitterar genom lagkapten Macki Madsen. Glädjen är dock kortvarig då Olympia återigen tar ledningen bara minuten senare på en straff. Återigen uppförsbacke. Simon Bosnjak kvitterar till 2-2 cirka 10 minuter senare och då återstår det en kvart av matchen.

En sista jakt på ledningsmålet känns tafatt och istället är det Olympia som skapar chanser på kontringar. På just en sådan kontring skjuter Olympia in segermålet precis innan slutsignalen. Ridå ner. Nattsvart. Slutresultat 3-2.

En tung förlust i en match där den där riktiga inställning saknades, de där sista procenten som krävs i alla matcher i sexan oavsett vilka meriter och hur många poäng motståndarlagen har. Nu krävs det en ordentlig uppryckning i nästa match där A-laget ställs emot Stattena IF hemma på IP lördag 28/4.