Äntligen en bortaseger för A-laget

Det var återigen dags för match för vårt rödblåa favoritlag när den nätta resan mot Asmundtorp gjordes. Bortaspelet för Landora har hittills inte varit någon höjdare, en oavgjord och två sura förluster med en målskillnad på 6-11. Detta att jämföra med de tre raka hemmasegrarna och 25-6 i målkolumnen. Därför talades det inför dagens batalj i Asmundtorp om ett bortaspöke. Hemma på IPs trygga B-plan flyter allt på och spelet har långa stunder varit en fröjd att titta på medan spelet har gått i lås när Landorakillarna besökt icke bekanta gräsplaner runt om i närområdet.

Inför dagens match parkerade hemmalaget i de nedre delarna av tabellen med fyra inspelade poäng. Landora återfanns på tredje plats med 10 inspelade pinnar. Inför matchen ville Landoraledarna se en ödmjukhet och absolut ingen underskattning. Den största motståndarna för det unga Landoralaget är många gånger de själva och deras inställning. Landora ställde upp med följande lag:

På bänken återfanns Robin Green, Serhat Celik, Amar Karalic och Dzevad Dedovic

Till matchen, matchen inleds avvaktande och precis som i de flesta matcherna i serien är det Landora som står för bollinnehavet och Asmundtorp intar sina försvarsspositioner. Matchens första mål kommer efter att höger wingback Markus Madsen slår fram en macka till vänster wingback Melwin Rasmusson som klipper till och returen rensas bort från en Asmundtorpsspelare men hamnar rakt upp i krysset, Abbe Jaber får hur som helst målet och 0-1. Ett mål som är lika oklart som skönt. När målet kommer för Landora hoppas alla tillresta Landoriter att det ska lossna men trots en rad målchanser och halvlägen kommer aldrig 0-2 målet. Istället sjunker bortaspelarna in i en otroligt djup svacka, precis som vid tidigare bortamatcher. Hemmalaget kommer in i matchen och precis innan pausvilan kommer också kvitteringen. 1-1 i paus och en bortahalvlek som lämnar mycket att önska.

Andra halvlek fortsätter likt matchen startade, Landora med boll, Asmundtorp med försvarsspel och med en taktik som bestod av långbollar mot en ensam anfallare. Trots en Landoradominans uteblir ledningsmålet, förmågan att skjuta rakt på målvakten istället för sidan om är slående och tiden går obehagligt fort. Men så kommer det ack så viktiga ledningsmålet, Simon Bosnjaks hörna prickar Markus Madsens huvud och ledningsmålet är ett faktum. Därefter är det proppen ur, 1-3, 1-4 och 1-5 kommer i en tät följd och det som inte såg så bra ut i första halvlek känns nu bortglömt. Det omtalade bortaspöket flyger i den Asmundtorpska vinden bort mot Rönneberga backar och numera ett minne blott.

Slutresultat 1-5 och muntra miner i Landoralägret. 3:e platsen känns för tillfället säker och avståndet till lagen utanför kvalplats ökar. Nästa vecka står 6 poäng på spel, Vallåkra gästar först Landskrona IP på tisdagskvällen och på fredag väntar ytterligare ett Landskronaderby när Häljarp står för motståndet på bortaplan.