Årets första A-lagsseger

I årets fjärde match kom så också den första segern för A-laget när Härslövs IK besegrades med klara 5-0 i vårsolen på Landskrona IP. För första gången på det som känts som en evighet var det värmande solstrålar under lördagen och en del drömde sig säkert bort mot brassestolen och något grönt och kallt i näven. Men än är vi inte där, vi har några grader och månader kvar. Efter storförlust mot MFF, oavgjort mot HAIS och en hedersam förlust mot Bjärred blev det idag alltså årets första seger. Dessutom en nolla bakåt redan i fjärde matchen. Förra året dröjde det till sista avgörande kvalmatchen i oktober.

51953775_326775357957578_3591897749693399040_n

Matchen idag blev aningen enformig. Landora var klassen och divisionen bättre än ett Härslöv som krigade på efter sina förutsättningar. Landora var tre matcher före i försäsongen och det märktes också. En tempostark inledning med två snabba hemmamål avgjorde denna tillställning och Härslöv var aldrig riktigt nära att skapa nerv i matchen. Första halvleken summerades med 3-0 och en hel del intressanta uppspel och kombinationer från hemmalaget som hade ett stort bollinnehav.  Andra halvlek blev betydligt mer avslagen och kvalitén sjönk markant. Den andra halvleken hade inte mycket att berätta om. Landora ökade på till både 4-0 och 5-0 innan matchen blåstes av.

Det mest iögonfallande var annars att hemmalaget gjorde tre hörnmål under matchen vilket måste vara något slags rekord för ett lag som inte har den högsta medellängden i regionen. De fem Landoramålen gjordes dessutom av fem olika spelare, Melwin Rasmusson, Ibbe Hamad, Serhat Celik, Markus Madsen och Linus Andersson var alla målskyttar.

52700552_587565371706000_3181610304274432000_n
Genomgången av de fasta situationerna gav tre mål.

Nästa helg fortsätter försäsongen med hemmamatch mot Medina IF. Avspark 13:00 på lördag. Välkomna!