BK LANDORA TILLBAKA I FEMMAN!!

Sju års ökenvandring i division 6 är över. Säsongen 2019 spelar BK Landora återigen i division 5. Detta efter att kvalrysaren mot Blentarp avgjordes under gårdagen där returmatchen slutade 0-1 och BK Landora avancerar därmed till femman med totalt 4-2. Det unga Landoralaget stod pall för trycket och när domaren blåste av matchen var det härliga glädjescener som utspelade sig på Blentarps IP. 2011 åkte Landora ur femman och när nu segervrålet och firandet lagt sig börjar förberedelserna för att poängskörden nästa år ska bli betydligt större än senast det begav sig. Men först måste vi njuta, det var 11 år sedan Landora avancerade en division och nu gör man det med den yngsta truppen någonsin. Igår återfanns hela 11 stycken med junioråldern inne med i matchtruppen och under 2018 års seriespel har hela 24 stycken juniorer fått spela seniorfotboll i BK Landora. Något som lovar gott inför framtiden.

Efter rond ett i kvalet slutat 3-2 fördel Landora var det uppdukat för nervösa 90 minuter. När bussen avgick från Landskrona IP var det nervösa men fokuserade Landorahjältar som tog sats mot femman. Nyckeln till framgång skulle bli att stå emot Blentarps fysiska spel och kunna ta kampen. Landora ställde precis som vanligt upp med 3-5-2 uppställning och taktiken handlade mycket om att komma runt på kanterna. Något som bar frukt redan i den andra minuten, lagkapten Madsen blev fälld och straffen solklar. Skyttekung Massoud klev fram och visade inga som helst kvalnerver, otagbart för målvakten och 0-1. En drömstart! Blentarp var nu tvingade att göra två mål för att behålla sin plats i femman. Landora föll ner i en fembackslinje för att stå emot inläggsspelet där Blentarp var duktiga i den första matchen. Försvarsspel på italienskt vis som Thomas Mähler uttryckte sig.

Första halvlek i övrigt var ingen vacker historia rent fotbollsmässigt. Det var långboll på långboll från de båda lagen och innermittfältarna var inte långt ifrån att få nackspärr då de mest fick se bollarna gå över sig. Chanser saknades inte för Blentarp, målvakts-Johan storspelade och trebackslinjen fick slita. Men 0-1 stod sig halvleken ut. Andra halvan blev en mer öppen historia där Landora fick till en hel del farliga kontringar som borde ha resulterat i mål. Blentarp skapade tryck på hörnor, frisparkar och inkast men närmre än ett par bollar som strök stolparna kom dem inte. Vid slutsignalen utbröt det stora kvaljublet där tillresta Landoriter firade med spelarna. Johan Bruer fick därmed för första gången i år hålla nollan, om man räknar bort en WO-vinst med 3-0 mot Vallåkra som var det närmsta han hade kommit en hållen nolla inför gårdagens match. Att det dessutom var hans sista match i Landoratröjan gjorde det hela än bättre när han nu lägger handskarna på hyllan. Men det är som Christer Hallbeck brukar säga, Landoriter slutar aldrig, de gör bara uppehåll och kommer tillbaka förr eller senare. Vi får se hur det blir med den saken men ett bra och värdigt avslut för “Jedi-Johan” som enligt egen utsago är hans favoritsmeknamn.

44373142_10156870987957698_758876710673317888_o

Nu när firandet lagt sig vänder vi blickarna mot nästa år och förberedelserna är redan igång. För A-truppen väntar nu en veckas uppehåll innan den klassiska “Fruktkorgen” drar igång. Ett utmärkt sätt att hålla igång men också en god möjlighet för nya ansikte att bekanta sig med truppen. Fruktkorgen startar tisdag 30/10 19:30.

Visst är fotboll bra kul. Vi ses på IP 2019!