Derbyseger för A-laget!

Under lördagen spelades det lunchderby på IP:s B-plan. Landora tog emot Häljarp som återfann sig ett pinnhål ner i tabellen. Förutsättningar sade att för Landora handlade det mesta om att undvika en storförlust för att i teorin säkra en kvalplats. Landora med en hel del avhopp kom till match med en bänk där endast en 1/4-del av de sittande som hunnit fylla 17 år. Häljarp spelade för att bli en av de fyra bästa fyrorna och vid förlust skulle den chansen med största sannolikhet vara borta.

Fanns det anledningar till att vara nervös? Ja lite grann kanske men efter fem minuters spel hade Häljarps målis fått kröka rygg vid två tillfälle och 2-0 var resultatet. Men precis som så många gånger förr det här året gör Landora tidiga mål för att sen helt sluta spela fotboll. I takt med att regnet drog in över IP tog Häljarp över allt spel, mycket tack vare medvinden i efterdyningarna av fredagsstormen Knud. Trots hjälpen av Knud blev det inga mål under denna period och när regnskuren var över kom istället 3-0 till Landora efter en omställning.

På sista sparken innan paus reducerar Häljarp och bortalaget andas ny luft in i andra halvlek. En andra halvlek som inte blir någon vidare tillställning. Det hela känns fantasilöst och avslaget. Häljarp reducerar ytterligare en gång på straff och om det inte vore för en jättebjudning av Häljarps mittback i den 74:e minuten som gav 4-2 hade ett kvitteringsmål inte varit helt oväntat. Nu avgjordes istället matchen och i sista minuten kom även 5-2 till Landora.

5:e raka segern och en styrka i sig att trots ingen superinsats och många avbräck vinna över ett Häljarp med mycket att spela för. Nu återstår bara sista omgången för Landora, Hyllinge som jagar seriesegern står på agendan och för Häljarp väntar med all sannolikhet ett nytt år i sexan.

Nu får Landorasympatisörerna bara vänta in de sista tre omgångarna i Div 5 sydöstra innan kvalmotståndare är klart. Blentarps BK har just nu platsen men jagas av Skivarps GoIF och Köpingebro IF.