Katastrofal försvarsinsats resulterade i klar förlust

fredags skulle den sjätte omgången i division 5 västra avverkas när Landora skulle bege sig längs med väg 17 för möte med hittills obesegrade Marieholm. Landora kom från en sur förlust i förra omgången mot Glumslöv och nu var det återigen en tuff nöt att knäcka.

Publiken hann knappt sätta sig innan Landora skänkte bort 1-0 efter ett bolltapp på egen planhalva. Senast mot Glumslöv var de insläppta målen i kategorin ”skitmål” och dessvärre fortsatte detta även i fredags. Även om Landora stack upp och kvitterade till 1-1 handlade första halvlek mest om ett osannolikt slarvigt Landoralag. All heder åt lagen som kämpar i P12 nordvästra C1, men det var ungefär den nivån försvarsspelet i Landora höll under de första 45 minuterna på idylliska Åvallen i Marieholm. Vissa skulle nog till och med hävda att det vore taskigt mot lagen i P12-serien att jämföra försvarsspelen. Hemska, fruktansvärda, mardrömsframkallande 6-1 stod det på resultattavlan när domaren blåste av för halvlek. Samtliga Marieholmsmål kom efter Landoramissar på egen planhalva där den ena missen var värre än den andra. Rena parodin!

Stämningen var segersäker hos hemmasupportrarna på Åvallens läktare där man nästan kunde höra ekon från alla skällsord mot domare och motspelare som skrikts där under åren. Landoraanhängarna undrade mest varför i hela friden dem valde att tillbringa fredagskvällen i ett regnigt och kylslaget Marieholm.

Andra halvlek handlade om att upprätthålla hedern efter den så dråpliga och pinsamma första halvleken. En hel del ändringar i elvan där samtliga fem avbytare vid avspark nu stod på plan för att väcka liv i tillställningen. Målet för halvleken var att vinna den vilket också gjordes. Andra halvlek som summerades som mycket bättre rent inställningsmässigt även om kvalitén på själva matchen inte var den vassaste. Det ska även sägas att Marieholm fullt förståeligt slog av på takten. Slutresultatet skrevs till 6-2 och med så många misstag går det tyvärr inte att vinna matcher.

Nu börjar goda råd snart bli dyra och på lördag väntar en viktig match hemma mot Billeberga. Ett motståndarlag som hittills är vinstlösa.