Lägesrapport A/J-truppen

Två veckor in på den långa försäsongen har A/J-truppen hunnit avverka fyra träningar och tre matcher. En match för A-laget och två för U19-laget. Närvaron på träningarna trots mängder av sjukdomar och skador ligger på stadiga 25 st vilket får anses oerhört bra när serierna inte drar igång förrän om cirka två månader.

Den enda A-lagsmatchen som hittills spelats var i lördags borta på Norrvalla i Helsingborg mot det tippade topplaget i div 5, Kullavägens BK.
Avhoppen på grunda av skador, sjukdomar och resor till denna match var fler än antalet spelare i matchtruppen. Med andra ord så blev den redan på förhand tuffa matchen ännu tuffare och bara att vi kom till match var en bedrift i sig och något den stora truppen får ha eloge för.

Det positiva med alla avhoppen var dock att flera yngre lirare fick för första gången testa på A-lagsspel och vi hade hela sex stycken som gjorde A-lagsdebut i den rödblå tröjan var av en hel del även gjorde debut från start. Medelåldern på de rödblå spelarna på plan översteg aldrig 20 år. Själva matchen finns det inte så mycket att säga om. Det rekordunga Landoralaget räckte inte riktigt till mot Kullavägen och trots att slutresultatet skrevs till 6-1 fanns där ingen anledning till att vara missnöjda med killarnas insats. De som fick känna på A-lagsspel för första gången gjorde absolut inte bort sig och blev dessutom en erfarenhet rikare. Landoras mål gjordes av den ständige målskytten “Atto” som verkar ha kvar sitt målsinne även 2018.

Utöver A-matchen mot Kullavägen har två U19-matcher spelats. En 2-0 vinst mot Ödåkra och en 3-7 förlust mot Landskrona BoIS.

Matchen mot Ödåkra blev en behaglig resa efter två mål av Simon Bosnjak. 9 av 10 utespelare byttes ut i paus och det var många trötta och jullovslediga ben eftersom att det var första matchen på över två månader. En bra genomkörare helt enkelt!

I veckan som gick spelades det U19-derby på Landskrona IP där BoIS var det starkaste laget. Efter en rivstart av de randiga med två tidiga mål såg det ut att bli en väldigt tuff afton för Landora. Dock jobbade sig Landorakillarna sig in i matchen igen och två mål av Simon B såg till att halvtidsresultatet var 2-2. BoIS inledde precis första halvlek i rasande tempo och 3-2 målet kom omgående. Precis som i första halvlek jobbade sig Landora in i matchen och kvitteringen kom genom Abbe Jaber. Då hade det gått ungefär 60 minuter av matchen och efter endast tre träningar under 2018 tog kraften slut hos de rödblå och sista halvtimmen blev mestadels en transportsträcka för BoIS då de kunde gå ifrån till slutresultatet 3-7. En rättvis randig seger.

Nu hoppas vi på att spelare tillfrisknar och att de skadade kurerar sig snabbt!