A-laget fick med sig 2-2 i Landskronaderbyt

Fredagsölen, fredagsgrillen och fredagshänget i TV-soffan fick vänta. Först skulle det spelas ett Landskronaderby på fredagskvällen på Ulkavallens IP. BK Landora gästade Bosna FF för att göra upp om vem som skulle ta hem de tre poängen. BK Landoras seriespel hittills har varit en berg- och dalbaneåkningen där de fria fallen varit lika frekventa som de höga stigningarna. Hemmaspelet för de rödblå har så här långt in på säsongen varit klanderfritt resultatmässigt, på bortaplan har spelet hackat och insatserna inte lika fröjdefulla. Två matcher spelade på bortagräs hade inför derbyt på Ulkavallen slutat med två förluster och 4-9 i målskillnad. Bosnas resultat inför den här matchen hade för den som inte sett matcherna varit något oväntade. Bosna som tillhörde toppskiktet under 2017 hade efter tre spelade matcher ännu inte vunnit.

Till matchen där första halvlek gick i mångt och mycket i Bosnas väg. Bosna har en balans på sitt lag med en del tekniskt skickliga spelare samt en del välväxta herrar. Landora med vårsolen rakt i plytet hade svårt att etablera något eget spel och kvalitén och tempot fanns inte där. Dessutom upplevdes det från sidan av plan att den där riktiga derbygnistan inte infall sig hos bortalaget. Trots att Bosna hade de flesta av målchanserna var det Landora som gjorde matchens första mål. Högerback för dagen Marcus Karlsson vann bollen högt upp, tog sig in i straffområdet och blev fälld. En korrekt dömd straff som Simon Bosnjak säkert placerade in i mål. 0-1 en minut innan pausvilan och en något orättvis bortaledning när domaren blåser halvlek.

Andra halvlek börjar inget vidare för de rödblå, ett bolltapp resulterar i en hemmahörna. Bosna med ett par fyrtorn gör att vi får det tufft i luftrummet och en väl slagen hörna skallas i mål. 1-1. Bara minuten senare kommer ännu ett bolltapp av Landora på egen planhalva, detta resulterar nu i straff för en hemmalaget, en straff som resulterar i 2-1. Landora känns nu som ett slaget lag och en hel del spelare hänger med huvudena. Inte mycket talar emot att Bosna ska ta sin första seger men en djupledsboll frispelar Atto som blir upphakad och Bosnaspelaren drar på sig sitt andra gula kort.

Men en spelare mer förflyttas nu mycket av spelet till Bosnas planhalva men de där riktigt heta Landorachanserna uteblir. Istället dröjer det till den 92:a minuten när Landora får en frispark precis utanför straffområdet. Simon Bosnjak kliver fram och på matchens sista spark sätter han kvitteringsmålet, 2-2 och Bosnas segernolla får vänta i alla fall ytterligare en vecka på att spräckas.