A-laget rasade ihop i slutminuterna

Under lördagen var det dags för årets andra träningsmatch för A-laget. Efter rivstarten förra lördagen mot MFF U17 (förlust 8-1) var det idag dags att styra skutan mot Olympiafältet för möte med division 5 laget HAIS. Ett motståndarlag som under de senaste åren varit ett stabilt division 5 lag och därmed var det uppdukat för en värdemätare för Landorakillarna. Ett Landora som inför avspark hade en frånvarolista som var i nivå med ett Ullaredskvitto. Frånvarolistan bäddade dock för andra att visa att de är sugna på en startplats i år. Bortfallen i truppen gjorde att medelåldern i dagens matchtrupp hamnade på 18,8 år.

Själva matchen var av typisk februarikaraktär. En hel trötta lungor och ben. Landoras nyförvärv inför säsongen ”Ibbe” gjorde matchens första mål på en djupledsboll och 0-1 stod sig till paus. I mitten på andra ökade Landora efter en tilltrasslad situation på till 0-2 genom Amar.

HAIS var ett tungt och rutinerat gäng som spelade på gränsen till fult hela tiden. Denna tyngd och rutin skulle betala sig i slutskedet av matchen då 1-2 kom i 87e minuten och 2-2 i 93e minuten. Tungt, onödigt och snopet för ett Landora som gjorde en efter förutsättningarna positiv insats.

Många i Landora var bra men värd att nämnas var vänsterbacken Simon Sandin, född 2002 som gjorde A-lagsdebut och detta dessutom från start. Simon gjorde en solid insats och visade inga som helst tecken på att det var hans första seniormatch.

Nu väntar tre raka hemmamatcher kommande tre lördagar. Bjärred, Härslöv och Medina står härnäst på schemat.