Kvalspecial BK Landora senior

På lördag är det dags igen, BK Landora gör ett nytt försök att kvala upp till division 5. För två år sedan tog Ljungbyhed kvalvinsten efter fler gjorda mål på bortaplan. Den här gången har lotten fallit på Blentarps BK. Första matchen i detta dubbelmöte spelas lördag 13/10 14:00 på Landskrona IP.

Under söndagen avslutades seriespelet med förlust 1-2 mot serietvåan Hyllinge. Matchen som sådan var en betydelselös och avslagen historia som dessvärre avslutades med att Hyllinge avgjorde med matchens sista spark. Landora gick runt på mycket spelare och alla 16 uttagna fick spela minst en halvlek. Resultatet förkunnade att Landora slutar på tredjeplats i årets division 6 västra med resultatraden 13-1-6 och med målskillnaden 81-39 över de 20 matcher som spelats under året. 81 gjorda mål imponerar även om det inte nådde upp till fjolårets sanslösa 92 gjorda baljor. Faktum är att 81 mål placerar BK Landora på plats 4 bland de 93 skånska division 6 lagen i antal gjorda mål. Höstsäsongen för de rödblå både påbörjades och avslutades med 2-1 förluster men däremellan radades det upp fem raka segrar där framförallt derbyresultatet mot Bosna FF (11-1) stack ut.

Nu väntar de viktigaste 180 minuterna för året. En hemmamatch och en bortamatch mot Blentarps BK.

För den som behöver fräscha upp sina geografiska kunskaper finner vi Blentarp i Sjöbo kommun. Knappa timmen bilkörning från Landskrona IP:s parkering. Blentarps BK som står på agendan placerade sig på 10:e plats i divison 5 sydöstra efter att i sista seriematchen spelat 0-0 hemma mot Öja FF, ett resultat som innebar kval istället för nedflyttning. Blentarp spelade till sig resultatraden 4-3-15 med målskillnaden 25-48. En resultatrad som inte framkallar skrämselhicka men faktum är att Blentarp gjort en stark höst och efter sommaruppehållet endast förlorat tre av nio matcher. 3-3-3 med enbart 10 insläppta på dessa matcher vittnar om ett lag som hittat formen under sommaren och täppt till defensiven. Det som gjorde att detta Blentarp hamnade på negativ kvalplats finner vi i en vårsäsong som bland annat innehöll 10 raka förluster.

För Landora finns nu chansen att för första gången sedan 2011 ta plats i division 5 vilket är så pass längesedan att 9 av 16 i gårdagens trupp endast var 11 år fyllda vid senaste division 5 matchen för Landoras del. En match som slutade med en mindre smickrande förlust med 12-0 mot IF Lödde. I Landoras laguppställning då återfanns bland annat två Landorahjältar i Peter Robinson och Thomas Mähler. För att hitta senaste gången BK Landora avancerade en division måste vi backa bandet till 2007 då Landora gick upp i Div 4 efter att ha vunnit division 5 västra med en viss Sonny Johansson som tränare.

På lördag klockan 14:00 är det dags. Väntan på avancemang har varit lång och nu står det bara 180 minuter mellan ett nytt sådant.