Lite lättare att vara Landorit nu igen

Under den senaste tiden har det varit tufft att vara Landorit. På 11 dagar hanns det med att förloras mot Svalöv trots att matchen spelmässigt var en historia som var till Landoras fördel men Svalöv visade upp en ruggig effektivitet och vann matchen med 1-3. På inslagen väg fortsatte marginalerna att vara emot Landora även när Trollenäs besöktes. Slutresultatet där skrevs till 1-1 och därmed förlängdes den vinstfria sviten ännu en omgång.

Med ett stukat självförtroende efter den senaste tidens magra poängskörd kombinerat med den historiskt sämsta veckan på året var det inför söndagens Harlösamatch förutsättningar som knappast kunde vara sämre. Den aktuella veckan har de senaste åren präglats av stort manfall på träningar på grund av studenter, examenstillställningar, skolavslutningar och semestrar. Lägg till några avstängningar och skador i denna problematik och på frånvarolistan fanns det 12 Landoraspelare som under säsongen figurerat i startelvor. Detta dessutom inför en på förhand väldigt viktig match kring kvalstrecket och problematiken ledde till att huvudtränare Jörgen snörade på sig skorna och placerade sig på bänken.

Inledningen av matchen präglades mycket av Hawaii-fotboll innan Landora skulle sätta sin prägel på matchen. Mellan minut 12 och 37 avgjorde Landora och cementerade tre friska, välbehövliga och ångestdämpande poäng. På dessa 25 minuter gjorde hemmalaget fyra mål och halvtidsresultatet konstaterades till 4-0. En kombinationer och uppspel var ögonbrynshöjande medan stunder av den första halvan inte var av någon vidare hög kvalité. Harlösa förmådde aldrig att riktigt hota och matchen blev därefter.

Andra halvlek blev precis som så många gånger förr när resultatet redan sprungit iväg och halvleken blev mestadels en transportsträcka mot slutsignalen. Det mest intressanta skedde i samband med huvudtränare Jörgens inhopp som givetvis fick krönas med ett mål och nog var hans stenhårda slängnick á la Henrik Larsson i EM 2004 varit värd ett bättre öde men i bollens svischande väg mot mål dök den gode Mattias Lindahl upp och hindrade ett snyggt mål. Det ryktas om att Lindahl fick ett Select-märke på kroppen efter den situationen. Matchens behållning var annars Junior-Simon som gjorde sitt första A-lagsmål. Den rivige vänsterbacken som annars har sina styrkor i defensiven drog in ett snyggt volleymål. Målet betydde 8-3 som också blev slutresultatet. Tre riktigt välbehövliga poäng!