U19 hittade tillbaka till vinnarspåret!

Solsken, nästintill vindstilla och Harlyckans konstgräsplan. Goda förutsättningar för bra fotboll när Landoras U19 igår begav sig till Helsingborg för möte med Eskilsminne. Inför matchen pratades det mycket om att hitta tillbaka och även pratades det revansch. Omgången innan hade Landoralaget fått en fotbollslektion av Bjärred i en match där Bjärred var klasserna bättre och vann fullt rättvist med 6-2. En hel del av matchtruppen under söndagseftermiddagen hade även varit deltagande i A-lagets tunga förlust mot Olympia dagen innan. Med andra ord, ett utmärkt läge för snabb revansch!

Matchen på klassiska Harlyckan var vid tabellkollen innan avspark en vägvisare, Landoravinst skulle betyda tätkänning medan en förlust skulle innebära en plats i nedre delarna av den jämna tabellen. Eskil stod på en poäng och Landora på tre efter segern i premiären borta mot FC Trelleborg.

De rödblåa bortalaget inleder matchen med stort bollinnehav och Eskil får jaga. Dock är Landora relativt uddlösa framåt och skapar trots sitt bollövertag inga chanser. Eskil som är ett tekniskt och spelskickligt lag jobbar sig in i matchen och börjar så sakta ta sig in matchen. Eskil tar också ledningen efter att vi tappar boll på egen planhalva.  Efter målet har Eskil ytterligare målchanser men då står Amir Kurtovic i vägen. Men precis som i seriepremiären mot Trelleborg hamnar Landora i underläge och precis som mot Trelleborg är det Amar Karalic som kvitterar. 1-1 i paus.

I andra halvlek tar Landora över nästintill allt och spelet förläggs till Eskilsminnes planhalva. Återigen är samarbetet Abbe Jaber och Simon Bosnjak det som blir den berömda tungan på vågen. Abbe skapar oreda för försvaret genom att hela tiden se till att få fast bollen på offensiv planhalva och Simon är det ständiga hotet i djupled. Simon gör via tre djupledsbollar mål nummer 5, 6 och 7 i seriespelet och fastställer slutresultatet till 1-4 innan han nöjd och belåten byter ut sig själv.

Hela Landoratruppen på 16 spelare fick rikligt med speltid, något som visar på en styrka att trots många byten kunna växla upp i andra halvlek och fullt rättvist besegra ett duktigt Eskilsminne. Samma Eskilsminnelag som Landora blev totalt utspelade av i en träningsmatch i början av februari. Många i Landora var bra men försvarsspelet med Erblin Morina och Walid Rabih var riktigt stabilt där målvakt Amir Kurtovic gjorde ett par viktiga räddningar i kritiska lägen av matchen.

Resultatet 1-4 innebär 3:e plats för de rödblå, flest gjorda mål av alla lag och med en positiv känsla inför nästa match som spelas hemma mot Hässleholms IF onsdag 2/5.