A-laget vände och vann i grismatchen mot Ljungbyhed

Det blev en sen, jobbig men ändå lyckad kväll i Ljungbyhed. Något som också skulle fungera som en beskrivning på en usel festkväll. Men nu håller vi oss till fotbollen där det under måndagskvällen skulle spelas om tre härliga och friska poäng. Gårdagskvällens skådeplats var en av årets längsta bortaresor och på vägen till huvudorten för kvällen passerades upplyftande metropoler som Torrlösa, Ask och Röstånga. Väl framme på Ljungavallen i Ljungbyhed var det vid första antydan en gräsmatta som såg inbjudande ut. Men vid en närmre och mer undersökande promenad på mattan drogs direkt slutsatsen att det skulle bli en grismatch. Gräsplätten i Sandvången framstår som en golfgreen i jämförelse med den gräsmatta som erbjöds i Ljungbyhed och spelet skulle bli därefter. Duschrummet som Landora sedan möttes av andades Östeuropa under 60-talet och uppfattningen var att det fanns platser man hellre spenderat en måndagskväll på. Men det är också detta som är charmen med division 5.

Matchen inleddes med ett försök till uppspel men en snedträff och en benskyddsträff senare gick bollen till inkast där ett sovande Landoraförsvar tillät Ljungbyhed att ta ledningen. 1-0 efter två minuter och en mardrömsstart.
Därefter bestod första halvlek av andrabollar, nickskarvar och snedsparkar och de som kommit till Ljungavallen för att se bra fotboll önskade nog att det fanns ångerrätt på entrépengen. Men en bollvinst högt upp, ett friläge och en retur senare var det kvitterat genom Ibbe. Ett psykologiskt viktigt mål bara minuten innan halvtidsvisslan.

Andra halvlek inleds dessvärre med att Ljungbyhed återtar ledningen efter ett riktigt slumpmål. Ljungbyheds ledning varar bara i fem minuter där Landorapubilken svävar mellan hopp och förtvivlan. I minut 60 får Landora en hörna från ovan och som så många gånger förr när ett lag får en felaktig defensiv hörna emot sig glöms markering bort och fokus ligger på att klaga på domaren. Det utnyttjar Markus Madsen som tajmar hörnan klockrent och 2-2 kan räknas in.

Efter kvitteringen pendlar matchen fram och tillbaka och innermittfältet börjar alltmer känna av nackspärren som börjar komma efter alla långbollar de har stirrat mot i skyn. En kvarts långbollsspel senare får Ibbe bollen framför mål och pangar den i ribban, i det bök och stök som blir på returen rullar bollen fram till Serhat som bredsidar in 2-3. Den sista kvarten på matchen blir en kvart som inte rekommenderas för de med hjärtproblem. Hemmalaget skapar tryck via långa inkast och fasta situationer men med mycket möda och stort besvär lyckas Landora freda sitt mål och ta en oerhört skön kämpaseger.

Sex poäng på tre påskdagar och läget raka motsatsen till korven i Ljungbyhed som smakade rutten bäver enligt vissa…

Nästa match spelas den 4/5 hemma mot Glumslöv!