Blandade resultat för P02 i Malmö Grip Cup

Kristi Himmelsfärdshelgen ägnades för P02 i Malmö för spel i nya cupen Malmö Grip Cup. På förhand kunde vi konstatera att vi hamnade i en väldigt tuff grupp, men som vanligt ser vi med glädje på att för möta tufft motstånd och vi försöker alltid lära oss utav det. Gruppen bestod av motståndarna Viridis Skurup, Djugården, Lunnarps BK och Kulladal.

På fredagen åker vi till Malmö för att spela en match mot Skurup, vilket vi gör med bravur. Vi får se direkt spel och blixtskarpa omställningar varpå resultatet kunde bli mycket större än det 2-0 som det till sist slutade. Hur som helst fick vi med oss en seger på fredagens enda match, vilket behövde inför matchen mot Djurgården tidig lördagsmorgon. Inför den matchen bestämde vi oss att försöka bevaka egen planhalva och låta mycket tekniskt skickliga Djugården göra bort sig. Vi följer matchplanen perfekt och efter en någon hektisk sista period av matchen lyckas vi rida ut stormen och vinna med 2-1. I efterhand kanske vi till och med skulle vunnit med något mål till.

griåcup2

Gruppspelet fortsatte med spel mot mycket bollskickliga Lunnarp som hela tiden hittar en ny spelare att rulla till. Detta tog ca 10 minuter för våra att uppfatta och på den tiden han Lunnarp göra 2-0. När vi bromsar upp deras passningsspel och låter deras skickligaste spelare få slita enormt för att få något uträttat så ändras plötsligt matchbilden. Vi gör tidigt 2-1 och går för kvitteringsmål och ledningsmål, men det vill sig inte. I slutet chansar vi – varpå Lunnarp gör 3-1. En mycket bra match!

Matchen mot Kulladal vill vi bara glömma. Vi kan konstatera att medellängden för Kulladal var längre än för Landoras a-lag samtidigt som de både sköt hårdare och sprang snabbare än 90% av de 02-lag vi tidigare stött på. Och med lite blandad inställning i truppen blir resultaten också därefter. Gruppspelet resulterade i en tredjeplats, vilket vi ändå är nöjda med. I kvalmatchen mot Sirius fick vi dock se inställningssviter likt Kulladalsmatchen, men vi står ändå emot. Med 0-0 och 1 minut kvar så lyckas en boll leta sig in bakom annars storspelande Felix i målet, som verkligen hade hittat den riktiga cupformen och gjorde den ena paraden efter den andra. 0-1 blev slutresultatet och det väntade tidig slutspelsmatch mot Husie på söndagen.

På söndagen blev det en kort historia mot Husie som vann med 4-1 i slutspelet då vi hade några spelare borta av olika anledningar. På det hela taget kan vi vara nöjda med mycket av cupen, vi möter trots allt riktigt bra lag cupen igenom och vi valde att prova ett nytt spelsystem. Lägg därtill väldigt tuff värme att spela fotboll i. Vi tar med det positiva och arbetar stenhårt med de mindre positiva sakerna. Vi jobbar fortfarande stenhårt efter de reglerna som killarna själva satt upp och det viktigaste trots allt är att vi är bra kompisar och har kul tillsammans – på och utanför planen. Nu väntar tre tuffa seriematcher inom 5 dagar – vilket blir nästa tuffa provning för grabbarna!

griåcup 1

Leave a Reply