Dag 2 Sverigecupen: Gruppspelet färdigspelat

***

07.45
Väckarklocka ringer, om trekvart är det samling nere vid Ferlinsalen för frukost. Rummen vi har blivit tilldelade har hållit hög kvalité. Förhoppningsvis gör frukosten detsamma. Andra dagen på gruppspelet, idag skulle det avgöras. För motståndet står Kubikenborgs FF och Vasalund. Deras inbördes match igår slutade med 2-0 seger för Vasalund, som nog får ses som favoriter i gruppen.

***
09.15
Frukosten höll högsta tänkbara nivå, servicen likaså. Grabbarnas disciplin? Jo då den också. Samtliga var i god tid till frukosten och samtliga tryckte i sig rejält med mat, vare sig man var hungrig eller ej. Matchstart mot “Kuben” 12.00 och vi får inte i oss mat förrän efter den matchen. Det är bara att tugga och se glad ut. Frallor varvades med gröt, ägg och bacon, pannkakor och yoghurt.

Nu samling på rummen – snabbt ombyte – det bär av till Örsholmens IP om en halvtimme

**
12.50
Match 2 Kubikenborg – BK Landora

Inför matchen pratar vi mest om vårt anfallsspel, vi vill sätta mer fart i djupled och måste skapa fler chanser om vi ska ha en chans. Vad vi hört är Kuben ett spelande lag som sågar sig igenom lagdel för lagdel. Med detta i ryggen går vi ut kompromisslöst första halvleken. Vi skapar mängder av halvchanser men har också tillräckligt med vassa lägen för att göra både 1 och 2-0.

Tyvärr förlöper en frispark för Kuben på mittplan förbi Valter, i en något misstajmad utrusning. Ska tilläggas att Valter för övrigt gör en kanonfin match, med tanke på att han varit målvakt sedan i januari så får vi räkna med lite småmissar här och där. Vi pratade även inför matchen att inte vika ner oss om vi släpper in ett mål, och jäklar vad vi levde upp till det. Efter målet samlar vi kraft och rivstartar andra halvlek. Vi skapar fortsatt med chanser och lyckas gång på gång med vår höga press. Detta resulterar tyvärr i en kontring till Kuben, där anfallaren hakas vid och tilldöms straff. Tumult uppstår, straffen slås – räddning av Valter… men tyvärr är straffskytten först på returen. Snöpligt.

Med ca 7 minuter kvar reducerar Erion till 2-1 efter en fin inrusning på ett inlägg. Men det stannar där. Vi är nöjda efter att ha mött ett betydligt bättre lag idag, som verkligen spelar “vår typ” av fotboll. Ytterligare en 2-1 förlust dock men som vi tryckt på hela vägen – vi är här för att få med oss bra prestationer och utvecklas som fotbollsspelare. En eloge i denna match ger vi till Filip Gummesson för sitt uppoffrande spel på högerkanten, likväl som hans fina passningsspel längre fram i planen. Vår trebackslinje får också ett plus i kanten för ett föredömligt och hänsynslöst försvarsspel samt deras 100%-iga uppspel längs marken fortsatte, trots att motståndarna satte oss i hög press flertalet gånger. Laddar om batterierna – ny match 16.00

***
13.35
Ytterst svag insats av bespisningen i form av korv stroganoffen. Svaga 2 getingar!

***
16.00 Match mot Vasalund
Efter den snöpliga förlusten har vi försökt samla kraft i skuggan. Karlstads slogan “där solen alltid skiner” visar sig från sin riktiga sida idag. 27 grader, SMHI varnar för brandrisk och totalt vindstillhet. Det är inte optimala förutsättningar för fotbollscup, men det är trots allt bättre än regn. Vi har dessutom ett flertal killar som börjar få känningar i halsen, täppta näsor och övriga förkylningssymtom.

Det är svårt att ladda om i värmen, vilket visar sig i första halvlek. Många spelare drabbas av akut trötthet och vi har egentligen ingenting att sätta emot i första halvlek. Vasalund är otroligt skickliga på att skapa numerära överlägen på kanterna, med både offensiv ytterback och vansinnigt snabba ytterforwards. Dessa tar sig gång på gång igenom och man undrar om det ska bli tvåsiffrigt redan i första halvlek. Vi lyckas hålla nere siffrorna till 2-0. Dock! Spelmässigt försöker vi hela tiden genomföra vår plan – enormt starkt jobbat då det lätt blir att man lyfter iväg bollar när man är såpass trötta.

Vi samlar mod i halvtidspausen, ändrar från 3-5-2 till en 4-2-3-1 uppställning vilket genast ger effekt. Vasalund slår ner på takten lite samtidigt som vi är där och tar över taktpinnen från dem. Gång på gång spelar vi igenom deras första press och skapar genombrott via mittfältet. Khalid kommer förbi gång på gång och stoppas endast av våldsamt näsblod. Viktor kommer fri med målvakten flera gånger, som vägrar se sig passerad. Där bak stänger Albert och William igen butiken och släpper ingen över bron. Där och då känns det som att 2-1 och 2-2 inte känns så långt borta. Men bollen vill inte in, trots att vi räknar till en 5 halvchanser och 4 riktigt klara målchanser på 20 minuter. Sista 5 chansar vi lite och trycker upp mycket folk, men vi släpper istället in en kontring.

3-0. Hatten av för Vasalund. Supernöjda med andra halvlek där vi stod upp riktigt bra och hade ett rejält övertag stundtals. Återigen en superlärorik match. Med lite mer skärpa hade vi fått både en och två bollar dock. Matchens guldstjärna går till Albin som verkligen satte prägel på andra halvlek med sitt uppoffrande spel och sitt uppoffrande löpande. Killen måste ha sprungit närmre milen på dessa 50 minuterna. Dessutom styrde han vårt spel briljant från sin mittfältsposition.

***

17.15

Efter genomgång går vi och käkar. Genomgången innehöll mycket pep-talk från samtliga. Emil Olsson fick en kortare genomgång hur en avspark ska gå till, då han inte riktigt hade förstått det. Vi tränar mer på det nästa vecka Emil, ingen fara.

Några som dock inte ska ha en guldstjärna är bespisningen. Aj aj aj. Gryniga köttbullar och osmakligt potatismos stod på menyn. Nedgradering från 2 till 1 geting. En stampad geting.

Nu beger vi oss till hotellet – dusch och vila står på schemat någon timme. Kl 20.00 står bowling på schemat innan vi avslutar med fri lek.

***
För alla er som undrade – vem som hade grisigast rum så kommer facit här: Erion, Viktor, Isak och Albert. Erion utnämns nog till värst av alla. Ny check ikväll innan läggning. Dessutom får undertecknad ta sig en titt på deras rum innan vi går iväg till bowlingen, vissa har lite i klädkoden att förbättra (blåvitrutiga pyjamasbyxor, hatt och solbrillor var tydligen trendigt i Thailand sa Viktor. Valter var mindre nöjd ifall någon skulle missta de båda tvillingarna för varandra vilket skulle innebära att hans rykte i Karlstad stod på spel)

***
Nya matcher i  imorgon (B-slutspel) 11.00 mot Enköpings SK och 14.00 Sollentuna FK i en av fyra trelagsgrupper. Gruppvinnarna går vidare till semifinal på söndag. Resterande spelar placeringsmatcher, återigen strävar vi efter att få goda prestationer med oss, fint utbildande spel samtidigt som vi ska ha jäkligt roligt.

På återhörande imorgon!

/C

 

Leave a Reply