Dubbelseger i Julcupen för P02/03

Inför årets Julcup hade vi en andraplats i P02 samt ett guldmedalj i P03 att försvara. Inför årets upplaga av vår egen cup hade vi snickrat ihop ett 03-lag som var nästintill identiskt med fjolårets lag, så när som på en spelare, samt att vi hade bestämt oss för att ställa upp med 3 st 02-lag.

Inför cupen kunde vi också konstatera att motståndet var betydligt tuffare än fjolårets. För att strukturera upp denna sammanfattning börjar vi i kronologisk ordning med 03-dagen. 7 spelsugna grabbar samlade sig samman inför gruppspelet den 26/12. Killarna hade redan dragit igång snacket om att “vinna det här enkelt” osv. Efter några försök att lugna ner grabbarna så var vi redo för spel.
Motståndarna för dagen hette Råå IF (fjolårets runner-up), Teckomatorps SK, Landskrona BoIS samt Borstahusens BK.

Det visade sig vara ett riktigt getingbo och minst sagt blev gruppen en repris från ifjol. Inledningsvis spelar vi passivt och ofokuserat och lyckas med nöd och näppe skramla ihop till en poäng mot BoIS. I match två möter vi Råå IF och spelar smart men får inte med oss någon poäng. Detta håller på att resultera i att vi blir utslagna tidigt utan chans att kravla oss vidare. Men med två matcher kvar knyter vi näven och bestämmer oss. Vi spelar sedan beslutsamt och idérikt med kloka passningar och flitigt hemåtjobb. BBK besegras med 1-0 och TSK med 2-0, vilket gör att vi precis som ifjol, med exakt samma mönster i matcherna, lyckas ta oss vidare på andraplats.

I semifinalen ställs vi mot hittills överlägsna Svalövs BK. Vi tar tidigt ledningen genom Omar och håller försvarslinjen väldigt tight inpå Svalövs kvicka anfallare. Hur som helst kvitterar Svalöv men dramatiken gav inte med sig. Med endast 3 sekunder kvar lyckas Shqipron få foten på ett målvaktsutkast som sedan hinner ställa målvakten och studsa i mål, dock hade tiden rullat ut när bollen var över linjen. Men enligt de nya futsalreglerna ska basketprincipen tillämpas, dvs om bollen lämnar spelarens fot innan slutsignalen lyder och sedan går i mål utan att vidröra motståndare – gälls målet. Hallen är i upprorstillstånd och det tar en stund innan vi fattar att målet faktiskt blivit godkänt och vi är vidare till final. Samme Shqipron sliter sedan som ett djur i finalen och lyckas tidigt få in 1-0 som sedan står sig som slutresultat. Han tillsammans med Felix, som också blir turneringens bästa lirare, banar vägen för guldet.

Snapchat-5279901868568935659 Snapchat-2348581340439907084

Dagen efter är det dags för 02:orna att kliva in i turneringen. Vi gör det med tre lag – varav vi ställs på kvalificerat motstånd i samtliga grupper. Kvarnby, Wormo, Ramlösa Södra, LB07, GIF Nike och Eskilsminne för att nämna några.

Det visar sig dock bara vara ett lag som har flytet med sig och lyckas mycket skickligt och överlägset spela sig vidare till slutspel, nämligen Lag Röd. Man slår TSK, BBK för att sedan kryssa mot Kvarnby och till sist i måstematchen mot Wormo spelas hela registret ut och 4-0 är ett faktum. De andra två lagen håller spelet uppe i samtliga matcher och är endast marginaler ifrån att vinna i princip alla matcher. Det lilla flytet infinner aldrig riktigt sig och framförallt saknas försvarsspelet hos våra andra två lag, men som istället var desto bättre i lag röd.

Inför semifinalen fick vi extern hjälp av Tomas M som inte kunde hålla sig borta från bänken. Han kom in redan i ena laget i gruppspelet och fortsatte att flika in med sin rutin och ge goda råd åt killarna. Vi stod inför tuffaste möjliga motstånd i semifinalen genom LB07 som imponerat något oerhört i gruppen, dessutom med Jonas Cajerby, legendarisk julcupsgeneral tidigare i BK Olympic P99. Vi visste att vi inte skulle spela ut LB07 så därför fick killarna anpassa sig efter motståndet och inta en mer defensiv taktik med fokus på tålamod och snabba omställningar. 0-0 står sig i ordinarie tid trots en massiv LB-press, men även ett par heta chanser för våra grabbar. Endast några sekunder in i första förlängningen lyckas Faruk att knoppa in ett mål efter en turligt skapad målchans. Finalen och skrällen var ett faktum.

I finalen ställs vi mot Ramlösa Södra som även de skrällt och slagit ut ett LB07-lag. Matchen är även denna tajt och böljande och vi har samma disciplin och fokus som i första matchen. Simon, som fullständigt dominerar i slutspelet, gör 1-0 halvvägs in i matchen innan Ramlösa får in en kvittering lite turligt med 3 minuter kvar. Även denna matchen såg ut att gå till förlängning men med cirka 50 sekunder kvar lyckas Felix hitta rätt med ett långt utkast som efter en skarv dimper ner hos Josef, som kyligt tunnlar målvakten och segern är ett faktum. Josef belönas för detta (samt en i övrigt mycket väl genomförd turnering) som turneringens spelare.

——

Sammanfattningsvis kan vi konstatera att vi lyckas knipa 2 guldpokaler i årets cup, alltså en förbättring mot succén som genomfördes redan ifjol. Vi fick se en enorm kämparvilja i segerlagen, framförallt 03-laget, och en taktisk perfekt genomförd turnering av Lag Röd i P02 som spelade klokt, rörligt offensivt i de matcher som det gavs utrymme och oerhört disciplinerat defensivt i slutspelet. Dessutom drar vi hem två utmärkelser i Turneringens Spelare, något som gör oss ledare oerhört stolta.

Summa summarum – 2 guld är inget annat än en fröjd för ögat som ledare för 02/03 och vi är mycket stolta över denna bedrift. Äntligen fick dessutom ett 02-lag lyckas gå hela vägen efter många försök och snöpliga förluster i både final och semifinal.

FB_IMG_1451253622839Snapchat-93126738836661985

GOTT NYTT ÅR OCH GOD FORTSÄTTNING

önskar

Carl & Christer

(PS. Träningen börjar den 11/1 som vanligt igen, vila upp er tills dess)

Leave a Reply