Futsalpremiär slutade med silvermedalj

Premiärdags för inomhusspel med det nya futsalreglerna var det idag för halva P02-truppen då Svalövscupen gick av stapeln. På pappret verkade arrangörerna fått tunt med anmälningar, vilket i sin tur ledde till att spelschemat för dagen blev väldigt intensivt.

För dig som inte är så bekant med de nya futsalreglerna innebär det bland annat att tacklingar är förbjudet, istället för 7-manna mål spelas det på handbollsmål samt att efter 4 ådragna frisparkar så efterföljs en ackumulerad straffspark från 10 meter. Tråkigt nog fick publiken i Svalövs Idrottshall inte uppleva en enda sådan under dagen – däremot bjöds det på en hel del rafflande tillställningar.

I premiären stod Kågeröd för motståndet. Spelmässigt var det svårt att få igång ett rullande spel, givetvis får man räkna med detta då vi inte gjort en enda inomhusträning ännu. Några få målchanser skapades, istället var det försvarsspelet och en och annan svettig räddning som räddade oss undan poängtapp i premiären. Lyckligtvis fick vi loss ett par målchanser och när det rätta läget kom så fanns det inga tvivel. 1-0 målet som punkterade matchen kom också att bli det sista i denna matchen Att behärska reglerna var inga problem för våra killar, dock hade domaren svårt att ställa om till de nya reglerna. Tomas, som för dagen tillfälligt ersatte en Christer på resande fot, höll på att knäcka en liten tjej som dömde, då han kraftfullt men korrekt påpekade att hemåtpass till målvakten minsann är tillåtet. Efter att domaren tvingats be om ursäkt så kunde spelet fortsätta och det var inget snack om vem som behärskade spelet bäst i match två då Furulund stod för motståndet. 4-1 skrevs siffrorna till och grabbarna visade ingen pardon.

Inför sista matchen var vi redan klara gruppsegrare, vilket också visade sig på viljan att offra sig för laget. En något tillknäppt tillställning räckte dock för att få ett 1-1 resultat mot Svalövs lag 1. Nu återstod det bara att invänta vår motståndare. I den andra gruppen hade det dock inte varit lika målrikt som i vår grupp. Samtliga matcher hade slutat 0-0,  och när det återstod endast några minuter av den sista matchen så lyckades Kyrkheddinge få in en 1-0 boll som gjorde att arrangörerna i sin tur slapp slita sina hårstrå över hur de skulle göra om samtliga matcher slutat mållöst. Givetvis var detta en effekt av bytet till 5-manna mål istället för 7-manna.  Detta blev vi också varse om i semifinalen där BBK stod för motståndet. 0-0 efter fulltid trots kraftig dominans och flertalet målchanser. Den ena förlängningsperioden efter den andra avverkades och när det till sist bara stod 3 spelare kvar från varje lag lyckades en boll till sist få tänja nätmaskorna, efter en mycket välplacerad straff av vår målvakt.

I finalen stod Kyrkheddinge för motståndet efter en rekordlång semifinal för deras del. Finalen började verkligen på sämsta tänkbara sätt då både 1-0 och 2-0 kom efter cirka 2 minuters spel. Det var dock inget snack om att vi inte var nöjda med denna prestation. 2-1 repliken dröjde inte länge och när det endast återstod 45 sek lyckades även 2-2 målet distinkt placeras in. I förlängningen var det ett ställningskrig och målet lät vänta på sig enda till 3 förlängningsperioden då det stod 2 utespelare på vardera planhalva. Olyckligtvis var det inte till BK Landoras favör det sista målet föll. Efter en sjuk räddning nere vid stolproten lyckades en omarkerad Kyrkheddinge-spelare stöta in returen bakom en chanslös målvakt.

Med facit i hand gör vi en fruktansvärt bra turnering utifrån förutsättningarna som de nya spelreglerna ger oss. Normalt sätt vill vi spela oss fram till chanserna i alla lägen, men med futsalregler gäller det att anpassa sig till det snabba omställningsspelet och utnyttja det själv. Detta gör vi på ett väldigt effektivt sätt idag då vi är det lag som överlägset gör flest mål och dessutom visar upp en anfallsvilja som inte många andra lag levde upp till. Kyrkheddinge lyckades överrumpla oss i finalen mycket tack vare sin enormt duktiga målvakt. Men med denna erfarenheten i ryggen går vi nu trygga in i Futsal-cuperna framöver och vi ser fram emot vår Julcup med stor tillförsikt. Innan dess ska dessutom Per i Viken cup avgöras.

FORZA BKL!

10446499_10152801395238830_733125678032860190_n

Leave a Reply