IFÖ Bromölla Cup

För första gången för vårt 02/03 gäng, hade vi anmält ett lag till IFÖ cup i Bromölla. Under tre nätter och fyra dagar kamperade 12 killar ihop i en skolsal och kämpade på fotbollsplanerna i Bromölla.

Efter en tuff första natt på hårt och knarrande underlag och med en rörelsedetektor som inte fungerade vilket gjorde att skolsalen badade i starkt ljussken ungefär varannan timme hela natten så var det trötta killar till första matchen. Tyvärr fick vi inte igång vårt spel ordentligt mot ett Sölvesborg som bara lät målvakten skjuta långt och sen rusade man efter bollen. Killarna försökte och försökte men tyvärr, förlust 1-3. Detta Sölvesborg skulle sedan, visade det sig, gå till final!

Efter stor besvikelse efter första matchen var det dags att ta sig an vår eftermiddagsmotståndare, FC Trelleborg. Killarna visade revanschlusta direkt och startade med ett bländande passningsspel och rörelse över hela plan och hela första halvlek var som taget ur instruktionsbok om hur man spelar fotboll! Det enda som fattades var avslut som gick i mål! Tyvärr tappar vi vårt spel i andra halvlek när vi börjar spela var och en på egen hand. Det straffar sig och trots ett stort spelövertag så slutar matchen 3-3.

Tyvärr hade man inte kunnat stoppa den defekta rörelsedetektorn under dagen utan det blev ännu en natt med spring till ljusknappen. Dock lät inte killarna sig påverkas av detta i sista gruppspelsmatchen mot Nike. Man tog direkt tag i taktpinnen och gav inte upp en centimeter av planen utan kamp. Passningsspelet fungerade åter och nu fick vi bättre utdelning på avsluten, efter en mycket bra match spelade killarna hem en rättvis 5-1 vinst.

Dessa resultat gör att vi slutar på en trejdeplats i gruppen. Med bara en stolpe in istället för ut, i matchen mot Trelleborg hade vi varit i a slutspel. Många säger att detta är charmen med fotboll…! I vår första placeringsmatch är vi inte riktigt på tå från början utan vi får jobba i motvind hela matchen. Trots hårt jobb och till sist bra spel där vi har många chanser till kvittering i slutet, men när motståndarna hade parkerat alla sina spelare framför målet gick det inte vägen, det blev förlust 2-3.

Sista dagen och i sista matchen var det två trötta lag som möttes. Vi håller spelet väl uppe mot hemmalaget IFÖ Bromölla och kombinerat med ett enormt slit av alla våra killar lyckas vi bärga hem en 2-1 vinst.

Totalt slutkörda killar åkte hem med ett bra sportsligt resultat, med ett trött leende på läpparna och som ett mycket mer sammansvetsat gäng. Synd bara att inte fler kunde vara med denna gången!

Vi tackar vår extra chaufför och första nattens ljusknappsvakt, Peter, för en härlig insats, samt alla tillresta föräldrar som kom med uppmuntrande hejarop under alla dagar. Ett speciellt tack går till LBiS för lånet av minibussarna.

BK Landora Bromölla Cup 028

BK Landora Bromölla Cup 026

BK Landora Bromölla Cup 025

BK Landora Bromölla Cup 012

BK Landora Bromölla Cup 004

BK Landora Bromölla Cup 039

BK Landora Bromölla Cup 011

Leave a Reply