Landora spelar division 5 fotboll säsongen 2020

Cirka två mil från vår kära klubbstuga finner vi lördagens utflyktsmål. Och efter att ha svurit över fartkameror, ställt sig frågan hur i hela friden man kan bo i aktuell besöksort och via bilradion lyssnat på Veronica Maggios låt “tillfälligheter” för femtioelfte gången denna månaden låg sedan Svalövs IP orörd framför ögonen på en.

På grund av logistiska bekymmer alternativt att hemmalaget har något att dölja för sina motståndare skickade dem ner Landora för att byta om i den nybyggda idrottshallen hundratalet fotsteg från idrottsplatsens A-plan. Väl i omklädningsrummet kunde det konstateras att det enbart var två i bortalagets matchtrupp som hade fler än 20 somrar innanför matchtröjan. Med andra ord ett väldigt ungt lag som definitivt skulle grusa Svalövs förhoppningar om att vinna serien och avancera upp i fyran.

Landora får en drömstart på matchen när man väldigt vackert kombinerar sig fram på vänsterkanten och Melwin Rasmusson förvaltar inlägget på bästa sätt med en behärskad volley. Måljublet hinner precis sjunka in innan Svalövs kvitteringsmål ligger i nätet bakom Målvakts-Samuel. 1-1 redan efter sju minuter och även om det resultatet var detsamma hela vägen till halvtidskorven kunde det blivit många fler mål i den första halvleken. Svalöv är ett lag vars styrka finns i offensiven och många gånger såg det ut som att ta jobbet hemåt hos de gulsvarta var tråkigare än en söndag fylld av städ, tvätt och disk. Landora skapar en rad farliga frilägen men stolpen var det närmsta Landora kom ännu ett ledningsmål. Mot slutet av halvleken skapar hemmalaget ett tryck mot Landoramålet och när domaren blåser för vila är ställningen 1-1 rättvis.

Halvtidskorven hinner knappt förtäras innan Svalöv blir tilldelade en straff sedan Samuel hamnat snett på en djupledsboll. 2-1 och uppförsbacke för bortalaget. En uppförsbacke som dessutom skulle bestigas i motvind och enklare blev det inte när Svalöv lurar skjortan av Landoraförsvaret och gör 3-1 via en hörnvariant. Andra halvlek inleds där första slutade och där och då är det inget som talar för en Landorapoäng.

Men Svalöv kör trots tvåmålsledning på en uppställning som liknar 2-3-5 och ytorna för Landoras omställningar fortsätter att vara oceanliknande. På just en omställning gör Amar 3-2 på sin första bolltouch i matchen efter bara sekunder på plan. Temat omställningar fortsätter och 3-3 kommer efter att ett överoptimistiskt Svalöv släppt till ett friläge för Ibbe och Melwin från halva plan där de båda ensamma med målvakten hade haft det svårare att missa än att göra mål.

Under hela matchen har Svalöv gnällt, skällt och klagat och efter kvitteringen eskalerar detta och det filmas i stort sett i varenda situation. Känslan är att hemmalaget till och med skriker på straff när bollen är på mittplan. Att hemmalaget ligger överlägset sist i seriens fair play tabell känns allt mer relevant. Matchens sista kvart resulterar i en avsaknad av målchanser och när domaren blåser av matchen har Landora visat upp en härlig moral och karaktär som hämtat upp ett tvåmålsunderläge i en så svår bortamatch som mot Svalöv. 3-3 och en poäng som betyder att Landora spelar division 5 fotboll även 2020. Vid en snabb blick mot Svalövs avbytarbänk går det att konstatera att Svalöv hade fyra juniorer som satt kvar på kvisten under matchens alla 90 minuter samtidigt Landoras unga lag tog en fin moralpoäng.

Målsättningen för året är därmed avbockad och nu börjar arbetet mot nästa säsong ta fart! Nu återstår två matcher på årets säsong och Landoravinst mot Trollenäs och Harlösa gör att Landora kommer sluta på 6e plats. En relevant och självklar målsättning för årets två sista säsongsveckor.