P05 firade helg i Göteborg

Samling 09.00 på klubben för avfärd mot Göteborg och Göteborg Cup. Förra året slutade samma äventyr med final i b-slutspelet, därav var ribban ställd betydligt högre i år. 17 förväntansfulla killar satte sig i minibussarna för avfärd mot Prioritet Serneke Arena.

Torsdagen, som var spelledig, spenderades på ett regntungt Liseberg, där köerna lyste med sin frånvaro. Efter inkvotering i sovsalen på Asperoskolan inuti arenan begav vi oss med spårvagn mot dagens huvudattraktion. Killarna var mer än nöjda med denna start på cupen och framförallt stärktes vissas självförtroende enormt. När vi anlände var där en förvånansvärt stor skara grabbar som blickade ut över nöjesfältets stora attraktioner med en glimt skräck i blicken. Första lagprojektet blev således att avverka Helix (nästintill gruppvis) varpå killarna därefter kunde känna en viss lättnad och bocka av Balder, Lisebergsbanan och den nybyggda Valkyria flera gånger om.

Fredag. Start i cupen 14.00 och på pappret en oviss grupp då vi hamnat mot idel lokala lag från skapligt närområde. Dalen från Göteborg, FSB från Borås och IF Väster från Göteborg. Outsidern, tillsammans med oss, var Stövring från Danmark. Första matchen spelades mot FSB och det var ett gäng superhypade killar som beträdde Kvibergs 15:e plan. Vi går tidigt upp i ledning och egentligen bjuder vi aldrig motståndarna på en enda möjlighet. Matchen slutar 7-0 och samtliga 14 grabbar gjorde rejäla insatser. Matchens prestation stod William för som gav oss ledningen med 2 snabba mål, nästintill på egen hand.

2h senare var det återigen dags att spela, denna gången stod Dalen för motståndet. Dalen inledde med en 7-1 seger i sin första match, vilket ledde oss till att tro att vi skulle ställas på prov redan här. Men icke sa nicke, en 3-0 seger bärgades med full kontroll på händelserna utan att vi egentligen släppte till en enda målchans. Flera spelare stod för bra prestationer här, men den vi kan lyfta fram lite extra är Emil O som gjorde sin första match här på flera veckor efter en ihärdig ögonskada. Mycket bra spelhumör och krönte med en elegant frispark i krysset.

Fredagen rundades av med dusch, kvällsmat, en tripp bort till ICA för diverse nödvändigheter sedan var det sängdags.

Lördag.

Lördagen inleddes av ett totalt haveri ifrån kökets sida. Killarna visade sin professionalitet och tog det med en axelryckning. För motståndet stod IF Väster som inlett med målskillnad 20-1 på två matcher. Vi visste om att Väster var ett bollskickligt lag som brukar kunna ge diverse “elitlag” riktigt bra matcher. Därför var det riktigt kul att bjuda upp till kamp så här tidigt i cupen. Tyvärr bjöds vi inte på någon match överhuvudtaget. Den enda kampen vi gick här var den mot vädret, då ett rejält ösregn skakade om förutsättningarna lite. Om det var Väster som var rädda för att möta Angered i kvartsfinalen (vinnaren skulle nämligen hamna där) eller om vi helt enkelt var totalt överlägsna låter vi vara osagt. 7-2 seger efter en total dominans i första perioden. Vi släpper inte till någonting på hela första halvlek och går till paus med 4-0 ledning. Den bästa perioden vi spelat i cupen helt klart. Matchens prestation är svår att plocka ut i denna laginsats men ett extra plus i kanten ger vi i denna match till Emil Nihlgård som styrde mittfältet med järnhand i första halvlek. Han låg bakom det mesta av våra farligheter och krönte till sist sin prestation med ett snyggt mål i matchens slutskede.

Lördag förmiddag, innan lunch = match mot Stövring. Redan innan matchen stod vi klara som gruppsegrare därav en aningen avslagen match. Vi bjuder motståndarna på 1-0 redan efter 2s efter att vikarie William i mål ville ha lite spänning i matchen. Därefter var det total dominans återigen och matchen slutar 8-3 efter 8 olika målskyttar. Här summerar vi gruppspelet med 4 segrar, 25-5 i målskillnad och en direktplats till kvartsfinalen där duktiga Angered väntade. Detta innebar också att resten av dagen var ledig, vilket för oss var det viktigaste. Pizza till lunch, följt av en svag spagetti och köttfärssås i bespisningen, ytterligare ett besök på ICA och avslutning på kvällen med någon ointressant fotbollsmatch som grabbarna tjatade sig till.

Söndag.

Vi kan lämna det fotbollsmässiga därhän denna hemfärdsdag. Vi möter ett vansinnigt taggad Angered som var fyllda av revanschlusta efter vår vinst ifjol samt att deras målfacit från gruppen 62-4 talar för sig själv. Hur som helst bjöd vi upp till en kamp spelmässigt, även resultatet rann iväg totalt i slutet. Vi har underläge 3-1 i paus och därtill har vi skapat ett tiotal skott på mål varav två frilägen som så när ville leta sig in. Angered vinner rättvist och förvånansvärt nog tog deras resa slut efter semifinalen mot Götaholm.

Istället var det IF Väster som stod som slutsegrare. Med det sagt kan vi konstatera att vi två år i rad besegrat slutsegraren i Göteborg Cup. Vi sammanfattar cupen med goda minnen, fantastisk lagsammanhållning och många goda skratt. Sällan har skådats ett så professionellt gäng, med målmedvetenhet, fokus på fotbollen och en så pass god gemenskap.

Stort tack till er grabbar och till alla föräldrar som delade cupen med oss. Utan ert stöd hade vi aldrig gjort så bra ifrån oss!

62038959_678997469200107_4256643010760015872_o

61700798_678997529200101_1298742507663785984_o

Fotograf: Daniel och Max Stålhammar

One comment

Leave a Reply