Seger och andraplats för 02/03 i årets Julcup

Annandag jul började årets julcup (nu med futsalregler) med spel för P03-delen av vårt fantastiska gäng killar. Man lottades i en grupp bestående av Häljarp, Trelleborg, Landskrona BoIS och IK Wormo.

Måhända att julmaten gjort sig gällande eftersom första matchen var väldigt sömnig. Trots stort spelövertag lyckades vi aldrig få hål på målvakten i Häljarp, 0-0. Andra matchen blev också en väldigt trevande historia där IK Wormo blev numret för stora. Nu hamnade vi i ett vinna eller försvinna läge i de tre återstående matcherna. Killarna tog sig i kragen och spelade upp sig något fruktansvärt. 3 raka segrar med klara siffror och mycket disciplinerat och kontringsinriktat spel gav utdelning. Motståndarna hann aldrig vakna när vi ställde om till anfall.

I semifinalen ställdes grabbarna mot Trelleborgs FF bättre lag. Givetvis ville de revanschera, då vi nyss slått ut deras lag 2. Tji fick dom! Kombinationerna i anfallsspelet var så briljanta att publiken inte ens han blinka innan det stod 3-0. Finalplatsen var klar och där och då började en av de mest nervpirrande matcherna i Julcupens historia. Råå IF stod för motståndet och efter ett tidigt ledningsmål i nacken så Råå ut att gå på knäna. Med 2 min kvar av matchen stod de ackumulerade frisparkarna på 3-3. Bägge lagen skulle få chans från 10 meter innan ordinarie tid var slut. Råå lyckades forcera in sin, medan Landoras gick i ribbkrysset. Under förlängningen följde 3 10meters straffar till fördel BK Landora, som Råås fenomenale målvakt limmade allihopa. (Målvakten blev sedermera turneringens lirare) Till sist lyckades en retur forceras in av Omar Akilé som blev finalens hjälte. 2-1 seger till BK Landora P03 och halva cupen var spelad.

10422061_883196771704511_6810225376137778962_n
Från vänster: Arman, Shqipron, Lisi, (nedre) Oscar, Arber, Omar (liggandes) Felix.

—————————————

Två dagar senare var det dags för spel i 02-klassen för två lag.

I Grupp A spelade 9 killar med stort självförtroende och riktigt bra lagspel i samtliga matcher. Gruppspelet blev en enkel marsch mot finalen då 4 raka segrar inhämtades och endast ett enda insläppt mål på samtliga matcher. Semifinalklara!

I Grupp C spelade resterande 9 (varav hälften var från det 03-lag som vann tidigare). Genomgående för dessa grabbar var att man krigade i varenda situation och man gick gång på gång till anfall på ett effektivt sätt och såg till att ta vara på varenda liten millimeter i motståndarnas straffområde. Seger i första matchen följdes upp med en oavgjord och ytterligare en seger. Sista matchen mot våra tidigare antagonister Kyrkheddinge var en intensiv drabbning där det länge stod 1-1. Till sist lyckades motståndarna utnyttja en frispark som ingen såg komma och 2-1 blev ett faktum. Ett ynka mål i från semifinal för Lag Blå! En mycket starkt genomförd turnering!

Kyrkheddinge lyckades alltså gå till semifinal där de återigen stötte på Landoramotstånd, nämligen lag röd som nu vilat i 5 timmar. Matchen var tät och jämn och lika böljande som vågorna ute i Öresund.
Efter att lagen varit oskiljaktiga i 12 min ordinarie tid och i två förlängningsperioder tilldelades en frispark som förvaltades med yttersta precision. BKL till final!

I finalen väntade Landskrona BoIS som också med nöd och näppe klättrat vidare till final. Finalen blev även det en spännande tillställning där BoIS hade mestadels bollinnehav, dock utan att förvalta det. Till sist lyckades en boll petas in bakom en annars storspelande Felix i mål! Med 4 min kvar fick BoIS målvakt rött kort och straff dömdes. Vikarierande målvakten hoppade in och gjorde en fantomräddning i krysset varpå BoIS kunde andas ut. I sista stunden, under fullständigt Landorapress, lyckades de randige kontra in 2-0 vilket blev slutresultatet. Grattis BoIS till segern! Men en stor eloge för detta Landoralag som släpper in 3 mål på hela turneringen och gör en strålande insats.

10454448_10153175826888888_1844715848587230150_n
Från vänster: Yosef, Nadim, Faruk, Josef (nedre) David, Axel, Simon, Fabian (liggandes) Felix.

Facit: En andraplats i gruppen i 02, en 2:a plats i hela 02-cupen och en segerpokal i 03-cupen. Strålande insatser från hela truppen som nu går till välbehövligt nyårsuppehåll. Träningen drar igång igen 7/1 på konstgräset, uppföljt av diverse fysträning dagen efter.

“SÅ RÖDA
SÅ BLÅ
SÅ VACKRA ATT TITTA PÅ

VI HÅLLER PÅ DE VÅRA
I BK LANDORA”

/Carl & Christer

Leave a Reply