Silverpeng i Avslutningscupen i Hyllinge

Det var dags för den sista sjumannaturneringen för detta P02-gäng. Cupen spelades i Hyllinge på aningen gyttjiga planer, vilket gjorde det svårt att bemästra underlaget. Redan i första matchen visades detta tydligt då våra killar inte fick igång sitt spel i någon vidare utsträckning. Bjuvstorp som stod för motståndet visade bättre vilja och hade troligen utnyttjat den extra timmen som klockomställningen gav till att vila ut ordentligt. Till sist tog vi tag i spelet och kunde ganska missvisande vinna med siffrorna 3-2 i premiärmatchen, detta trots stort spelövertag och en mängder missade chanser.

I match två stod värdlaget Hyllinge för motståndet. Vi gav motståndarna aldrig någon chans och gjorde en komfortabel resa mot 3 pinnar. Motståndarnas överliggare tilläts aldrig få bollen och målen trillade in ett efter ett. Samma taktik hade Helsingborgs Östra. Tidigare har vi alltid haft problem mot lag som spelar på detta aningen destruktiva sätt, men idag visade det sig att samtliga killar vaknat på bästa humör när det gällde att använda huvudet till att nicka. Långbollarna vi fick emot oss i de tre inledande matcherna var aldrig någon större fara. Gruppen blev en relativ enkel resa och totalt hade vi 9p med oss och 10-2 i målskillnad.

I slutspelet började dock saker och ting hända med grabbarna. Om det berodde på att vi mötte ett tjejlag i kvartsfinalen och att killarna är på väg in i tonåren låter vi vara osagt. Men det var med andan i halsen som kvartsfinalen slutade lyckligt. Köpingebro som kommit fyra i den andra gruppen stod för motståndet och då var det inte deras pojklag, utan F02. Grabbarna var aningen ställda av detta fysiskt spelande tjejlag som tydligt visade att man inte ville låta pojkar stå ivägen för deras framfart. Vi förlorade troligen den fysiska matchen i matchen – men gick ändå segrande ur matchen med 1-0 efter ett snöpligt målvaktsingripande. I semin märkte man direkt att killarna tyckte det var skönt att slippa möta tjejlag. Återigen gick man in i närkamperna och fick bollen med sig allt som oftast. Dock märktes det att tröttheten började slå in och hemjobben glömdes bort emellanåt. Vid ställningen 2-2 och med 1 minut kvar tilldömdes vi dock en tillsynes ofarlig frispark vid mittlinjen. Denna förvaltades med ett stenhårt skott i krysset vilket sen också fastställde slutresultatet 3-2.

I finalen stod Gothia-Cup femman Västra Ingelstad för motståndet. Precis som vi hade de tågat på bra i cupen och stod också obesegrade fram till finalen. Efter en något passiv inledning, där också Ingelstad tog ledningen, spelade vi upp oss och gav dem en rejäl match. I slutet chansade vi på att flytta fram trupperna vilket också gjorde att det resultatet rann iväg något – slut 4-0 till Ingelstad.

Det ska dock tilläggas att vi idag ställer upp med ett lag utan målvakt, och att 6 stycken som i princip aldrig stått tidigare idag gör det med bravur. Vi spelar också från start med en riktigt offensiv uppställning, med endast en back, i hopp om att få en rolig anfallsfotboll som avslutning på säsongen. Även detta lyckades killarna genomföra med bravur och vi fick se en hel del snygga mål och samspel. Till sist belönades Josef Abdul-Ghani med utmärkelsen “Turneringens bästa spelare” för sitt hårda slit och fina passningsspel i finalmatchen. Stort grattis, det var välförtjänt! Riktigt kul att avsluta säsongen och 7-manna-eran på detta strålande sätt!

Nu är det träningsuppehåll nästa vecka!

Ha ett skönt höstlov!
Carl & Christer

Avslutnungscupen 2014 027Avslutnungscupen 2014 029

 

Leave a Reply