Strålande spel för P05 i Tomtecupen

I lördags åkte P05 med 10 killar till Malmö och Kombihallens konstgräs för att spela den anrika Tomtecupen. För motståndet stod fyra riktigt namnkunniga lag i form av: LB07, Heleneholm (2st lag) och Askeröd. Inför cupen hade hela gänget en förberedande träning i Idrottshallen, inte minst för att lära sig Futsal-reglerna men också för att alla ska bli förberedda på inomhusspel inför vår fantastiska Julcup. Tomtecupen blev blott den andra cupen för oss i år och den första för många av killarna!

Första matchen spelades mot LB07. Redan inför cupen hade vi bestämt att utnyttja Futsalens kryphål och ställa en utespelare på mållinjen och skicka upp målvakten på offensiv planhalva, för att möjliggöra flera passningar till målvakt på egen planhalva. Nu visade det sig att vi inte behövde konstra till det, utan istället hade arrangörerna fått igenom en dispens som vi utnyttjade till max. Målvakten byttes ständigt ut för att hela tiden ha en pigg kille där bak som vågade rulla runt bollen. Detta gjorde att vi fullständigt glänste mot LB07, som knappt fick låna bollen. 3-1 slutresultat.

I andra matchen mötte vi Heleneholm lag 2. Dessa var väldigt inriktade på att sparka upp bollen och kriga på den. Våra backar som blivit väldigt bekväma plockade lätt ner bollarna, rörde sig enligt bestämda planen och alla deltog offensiv (även “målvakten” såklart). Efter en mängd kombinationer som inte skymtades någon annanstans i hallen slutade matchen 3-0.

I tredje matchen stötte vi på en ny bekantskap som visade sig bli dagens tuffaste match, nämligen Askeröd. Askeröd hade ett par välvuxna killar och det tog ett tag innan vi lärde oss hantera dessa. Inför denna matchen hade vi bestämt att Nikolas skulle få stå nästan hela och med ett par svettiga räddningar så räddade han oss i inledningen av matchen. Sedan var det fotbollspropaganda i 10 minuter. Klapp-klapp oavbrutet och underbar rörelse att bevittna. Matchen slutar med vinst 3-1

Inför sista matchen märktes det att våra killar haft långa väntepauser i hallen. Vi avslutar med en 3-2 förlust mot Heleneholm lag 1 efter att vi fullständigt kollapsat. En match som vi egentligen borde vunnit men orken tröt. Det var bara roligt att springa framåt – hemjobbet försvann. När sen den charmerande regeln att målvakten får kasta över hela planen, till en fristående spelare, utnyttjas till fullo av motståndarna så var vi inte riktigt med. 3-2 slutade matchen och en liten plump i protokollet. Men ändå en cup som går till minnet på grund av riktigt skönlir och full anfallsglädje!

Nu väntar spel i Julcupen innan vi går över i 2018-års cupspel med Skånecupen och Sportlovscupen!

landora1

landora2

landora3

landora4
Fotograf: Kim Nilsson

Leave a Reply