U19 föll med flaggan i topp mot Trelleborgs FF

Sommarvärmen hade slagit till mot Skåne. Men istället för att lägga sig i solstolarna i Lill-Olas begav sig Landoras juniorlag sig till Palmernas stad för möte med Trelleborgs FF. Lilla BK Landora mot Allsvenska TFF, ett kompisgäng som tränar två gånger i veckan mot en elitsatsande förening med fyra träningspass per vecka. Stora kontraster med andra ord. TFF på delad första plats i serien mot Landora som efter förlust senast hemma mot Hässleholms IF blivit förpassade till mittens rike. Allt på förhand talade för att det skulle bli en tuff match som i den Trelleborgska sommarvärmen dessutom skulle spelas på konstgräs. Ett Trelleborg i sommarvärme bjöd på den sedvanliga stanken av tång vid infarten till staden och det skulle återstå att se om Landorakillarna kunde hämta sig efter detta.

Landora ställde upp med en 5-3-2 uppställning där mycket skulle handla om att innermittfältet tillsammans med de två anfallarna skulle vara de som stod för anfallsspelet. Dessvärre får Landora en tuff start start på matchen, TFF tar ledningen redan efter 8 minuter efter att de kommit runt på kanten. En tuff uppförsbacke direkt för bortalaget som trots målet inlett piggt. Landorakillarna trillar boll på ett imponerande sätt och många spelsekvenser är som hämtat ur skolboken, det enda som saknas är ett mål. Landora skapar 3-4 superlägen men istället för en kvittering ökar hemmalaget på till 2-0 efter en kontring där marginalerna inte är med Landoralaget. Bara minuten senare reducerar seriens skyttekung Simon Bosnjak och hoppet lever när domaren blåser för halvlek, en halvlek där Landoraspelet många gånger varit väldigt bra men där marginalerna varit emot dem.

Andra halvlek blir något jämnare och Landoras övertag från den första halvan jämnas nu ut. Trelleborg ökar på till 3-1 på kontring efter en Landorahörna. Resten av matchen blir ett ställningskrig där återigen marginalerna överlag inte är med bortalaget. Spelet fortsätter att vara positivt men Trelleborg med ett par väldigt skickliga spelare väger lite för tungt. 4-1 med minuten kvar blir omgående 4-2 sedan Simon gjort ännu ett mål. Sammanfattningsvis en Landoraprestation som spelarna och tränarna ska vara väldigt nöjda med. TFF på bortaplan är långt ifrån en lätt uppgift och sett till spelet är Landora väl så bra över 90 minuters spel. TFF var dock det effektivare laget och kunde således förbli obesegrade.