Veckans Landoraprofil #19

Nu återigen dags för 2018 års stora snackis inom Landorakretsar, vi pratar givetvis om succén “Veckans Landoraprofil”. Ett koncept för att belysa familjeklubben BK Landoras historiska ögonblick samt klubben i dess nuvarande form. Före detta ledare och spelare har blandats med Landoriter som är aktiva idag under de 18 veckor en Landoraprofil har presenterats inför den breda Landorapubliken.

 

Den 19:e Landoraprofilen är en av alla de ledare som kämpar för att utveckla klubben framåt. Alltså en modern Landoraprofil! Veckans Landoraprofil är juniorlagets väldigt populära tränare Basel Rabih! Vi i Landoras mediafilial träffar Basel efter att B-laget under torsdagskvällen besegrat Billebergas motsvarighet med 6-4 på ett blåsigt och kylslaget Kraftvallen ute i Billeberga. Detta i en match som var av klassisk B-lagskaraktär, det var fler snedträffar än regniga dagar under en svensk sommar, det var fler krampkänningar än överstegsfinter och sen blev det precis som brukligt i en B-lagsmatch mängder av mål. Basel som hoppade in sista 25 i anfallet flåsar tungt samtidigt som han torkar bort svetten i pannan och han konstaterar att hans fysiska form lämnar mer att önska. Vi som kollat på matchen kan dock snabbt konstatera att det är han inte ensam om. Basel som vanligtvis håller till sidan om planen i samband med matcher gör idag sin andra match i Landoras B-lag där han lite skämtsamt säger sig sikta på att vinna assistligan samtidigt som han lägger till att Atto då måste sätta alla lägen han ger honom. Basel är dessutom storebror till A-lagets försvarsklippa Walid Rabih som trots sin ringa ålder styrt och ställt i A-lagets mittförsvar i ett antal säsonger.

 

I takt med att samtalet med Basel fortlöper kommer vi in på hans roll som ledare för klubbens juniorlag. Den med insikt i laget har kunnat se Basel som en stor bidragande orsak till att sammanhållningen i laget kunnat ses som en framgångsfaktor i ett lag som under 2017 fick flertalet nya spelare i truppen. Vi blickar tillbaka och frågar hur Basel började sin Landorakarriär som ledare?

 

Jag brukade titta på de flesta av min brors matcher i Landora, och när jag kollade matcherna kunde jag inte hålla mig från att snacka med tränarna och spelarna. Efter det fick jag en förfrågan från Gustav och Olle om jag ville vara mer delaktig i laget på både träningar och matcher. Något jag givetvis tackade ja till!

 

Vi glider vidare i samtalet med Basel som nu hunnit hämta andan efter sina tunga djupledslöpningar mot slutet av matchen och kommer nu till varifrån Basel hittar sin tränarinspiration och vem som är hans förebild som tränare ute i den vida fotbollsvärlden.

 

Idag tycker jag det är Pep Guardiola på grund av hans spelfilosofi samt sättet han hanterar unga talanger. Även om jag tycker det är lite att han inte är kvar i FC Barcelona.

 

Vi lämnar den stora vida världen och dyker återigen ner till vårt kära BK Landora och ställer Basel frågan vad som är det allra bästa med BK Landora?

 

Jag säger helt klart gemenskapen vi har, både inom juniorlaget där jag mest är men också i hela klubben. Alla har roligt tillsammans och man känner alltid sig välkommen. Sen måste jag även nämna Christer Hallbeck på denna frågan. Bara det att han fixat frukost till alla A-lagets helgmatcher hittills är väldigt imponerande. Sen behöver han utveckla sig själv när det gäller att koka ägg. Men han gör så himla mycket för klubben så egentligen är det svårt att klaga på honom.

 

Från ännu en Landoraprofilsågning av den gode Christers äggkokning till vilken Landoravinst som Basel har mest på näthinnan.

 

Jag måste säga när vi med juniorlaget i höstas åkte hela vägen till Osby och vann med 3-4. Matchen gällde om vi skulle bli uppflyttade till division 1 eller bli kvar i division 2. Vi mötte Osbys fotbollsakademi i en väldigt jämn match. Vid ställning 3-3 och en halvtimme kvar får vi en utvisning och det känns som att det kommer bli lite för tufft. Vi krigar dock på tillsammans och lyckas sen göra 3-4 med några minuter kvar.

 

Vi håller oss kvar vid juniorlaget samtidigt som Basel stretchar sina vader i ett tappert försök att slippa undan morgondagens träningsvärk. Vi frågar Basel vad juniorlagets absoluta styrkor är.

 

Vår största styrka är kontringsspelet, vi har snabba spelare i anfallet och många med bra passningsfötter som kan slå fram bollarna. Vi har även många tekniskt skickliga spelare och vi kan föra matcher om vi så behöver det. Sen är sammanhållningen också viktig, alla är kompisar med varandra och de har väldigt roligt tillsammans.

 

Innan vi avslutar med de klassiska fem snabba ställer vi Basel frågan hur han tror det kommer gå för juniorlaget under säsong 2018?

 

Vi har inlett säsongen bra, två vinster och en förlust vilket gör att vi ligger trea. Vi har ett bra lag och så länge vi klarar oss från skador tror jag att vi kommer att tillhöra toppen av serien. Det hade varit kul att göra ett bra år för det är en hel del som gör sitt sista år som juniorer. Det känns bra så här långt i alla fall.

 

Precis som alltid får veckans Landoraprofil bli grillad med fem snabba och vi ser Basels svar i det fetmarkerade.

 

Vinst med 1-0 eller med 5-0

 

Tunnla lillebrorsan eller tvåfotsfinta Atto

“Atto är enkel att dribbla förbi så jag tunnlar hellre Walid.”

 

Barcelona vinner CL eller Palestina kvalificerar sig för VM

 

Känd för din skönhet eller känd för din intelligens

 

Middag med Zlatan eller middag med Christer Hallbeck på Trastgränden

 

Vi tackar Basel för pratstunden och låter honom gå i omklädningsrummet. Vi önskar honom lycka till i fortsättningen, både som J-lagsledare och som anfallare i B-laget och vi kan återigen konstatera att en middag med Christer Hallbeck slår högre än ett besök på andra sidan Atlanten hos Zlatan.

Leave a Reply