Veckans Landoraprofil #20

Segmentet Veckans Landoraprofil har kommit in i vecka 20. De rutinerade läsarna vet att vi vill uppmärksamma och hylla de många profilerna och deras berättelser som någon gång satt sitt avtryck i föreningen. Denna vecka möter vi en profil som av flera insatta personer beskrivs som en citatmaskin av rang. Nuförtiden kanske han är mest känd som pappa till den senaste från Landskrona, riktigt stora exporten och bidraget till proffsfotbollen. Veckans Landoraprofil är Lennart Olsson, f.d. tränare i föreningen.

BeB_R3IVn3VVohpr1GUZ0Z0iaQs
Lennart, tvåa från vänster, är veckans profil!

Namn: Lennart Olsson
Ålder: 71 år
Tidigare funktioner i föreningen: A-lagstränare under 2 års tid
Relation till föreningen idag: Följer föreningen resultatmässigt och hälsar på spelare och ledare från tiden i föreningen när jag stöter på dem på stan eller träffar dem i samband med BoIS matcher.

Men visst har du en liten relation till dagens förening, är det inte så att både Olle och Mähler varit dina adepter till viss del när du styrde skutan?
“Jo det stämmer, både Olle och Mähler var duktiga, lojala och ödmjuka spelare som det var väldigt lätt att komma överens med.”

Hur började egentligen din egen karriär i Landora?
“Kommer inte ihåg exakt när jag började i Landora, men det var i slutet på 80-talet. Jag hade tidigare haft ett par ledaruppdrag i BoIS som assisterande, Höganäs och Åstorp som huvudtränare innan jag gick till Landora där jag stannade under två säsonger.”

Hur kom det egentligen sig att valet föll på Landora?
“Jag tyckte det skulle var väldigt intressant att träna ett lag från Landskrona. Jag kom som sagt från Åstorp. Jag hade hört väldigt mycket gott om Landora, så valet föll på dem.”

Under tidigare profilintervjuer så har flertalet nämnt ditt namn Lennart som en stark gestalt under deras tid i föreningen. Micke Widell var en profil som berättat om att du fick över honom till föreningen. Finns där fler namn/profiler som du lockade till föreningen?
“Egentligen tog jag väl inte med mig några spelare, däremot fanns det redan många duktiga spelare i laget. För att nämna några: Hasse W, Mats Ekelund, Patrik Johansson, Anders Grahn, Rolle Frank och Janne Stenblom. Det fanns också väldigt många duktiga juniorspelare som kom upp i seniorlaget och gjorde stora avtryck.”

Onekligen en gedigen skara med profiler – men finns det någon, Kungen undantaget, som stuckit ut som den vassaste spelaren du hade äran att coacha?
“Den spelare som kunde gått väldigt långt var Roland Frank, men tyvärr skadade han sig.”

Finns det något minne som etsat sig fast på näthinnan än idag som lite extra minnesvärt?
“Ett av mina fina intryck, som jag än idag kommer ihåg, är vilken otroligt fin sammanhållning som fanns i föreningen. Alla gjorde sitt yttersta för att alla skulle trivas. Allt från materialförvaltare, lagledare men även styrelse och spelare.”

Inför intervjun med Lennart, som ska tilläggas att väldigt många önskat läsa en intervju med, har vi fått många tips på citat. Citaten har av många av våra tidigare profiler nämnts som väldigt färgstarka minnen. Några av dessa kloka ord som sägs ha myntats av Lennart är “hälften där, hälften där och hälften där” inför en uppdelning inför en spelövning. Men även citatet “vi spelar tre man i fyrbackslinjen”. Vår profil bekräftar sanningshalten bakok dessa citat.
“Haha, ja det stämmer verkligen. Jag tycker det är jättekul att det fortfarande 20 år efter att jag lämnade finns saker som man kommer ihåg om mig. Det får man faktiskt bjuda på.”

Vi har även hört att du kallade din skyttekung under två år i rad Mats Ekelund för “du där i skägget”, något som vi fått berättat för oss otaliga gånger som ett fantastiskt minne. Stämmer det?
“Ja, det var kanske lite av en härskarteknik för att få spelarna att alltid vara fokuserade på de uppgifterna de skulle göra. Men som sagt, det bjuder jag på.”

Vi avslutar som vanligt med fem snabba, lite mer samvetsprövande frågor. Svaren ser ni som vanligt i fet stil.

Korv med mos på Haralds eller Kebabpizza från valfritt hak?

Vinna med 1-0 eller vinna med med 5-0?

Rensa upp bollen på läktaren eller spela sig ur situationen i trång situation i backlinjen?

Din son Jonas avgör ett Stockholmsderby i 90:e minuten eller att BoIS vinner med 6-2 igen i det kommande derbyt? Jag får passa på den…

Äta middag med Zlatan i L.A eller äta middag med Christer Hallbeck på Trastgränden i LA? (Jag får välja Zlatan då jag aldrig varit i Los Angeles!)

Vi tackar veckans efterfrågade profil för intervjun och håller tummarna både för att Jonas får avgöra ett Stockholmsderby men även att BoIS vinner derbyt inom den närmsta framtiden. Som vanligt rullar Veckans Landoraprofil vidare – har ni önskemål om profiler så tipsa gärna i våra kommentarsfält på sociala medier. 

Leave a Reply