Veckans Landoraprofil #21

Då var det dags igen, Veckans Landoraprofil är här! Den här gången möter vi en av klubbens yngre förmågor, Melker Olsson! Melker är en av de Landoriter som vandrat genom klubbens alla led, från knattelag till att nu tillhöra föreningens A-trupp. Melker som fyller 17 i slutet av året har under våren hunnit debutera i A-laget och Landorapubilken kommer med största sannolikhet att få se mer av den spelskicklige innermittfältaren framöver. Melker spelar också i klubbens juniorlag där han tillsammans med sina lagkompisar kämpar på i Skånes högsta juniorserie. Melkers väg in i Landora var något av en självklarhet, hans pappa Olle Olsson som tidigare under våren varit Veckans Landoraprofil har en lång bakgrund i föreningen och valet av lag när Melker en gång i tiden började spela var därför av det enklare slaget.

Vi inleder frågestunden med Melker med att fråga honom det många i föreningen undrar, kommer du likt din far sitta i polisbilen iklädd uniform och käka munkar och dricka kaffe när du blir stor?

Nej det tror jag inte, jag går ekonomiprogrammet i Lund så förmodligen blir det något åt det hållet.

Melker inleder frågestunden med att bestämt dementera dessa uppgifter om att gå i sin fars fotspår. Olle har också varit Melkers tränare under massvis av år, först när Melker tillhörde klubbens 00/01-lag och sen även nu när Melker tillsammans med sina lagkamrater bildat en A/J-trupp. Därför undrar vi om Olle och Melker brukar sitta hemma vid matbordet och utbyta taktiska idéer och över kycklinggrytan prata överflyttningar och rörelsemönster?

Haha nej, det har aldrig hänt.

Vi går raskt vidare till något vi var inne på i presentationen, hur länge har du spelat i Landora?

Jag har nog spelat i Landora sedan jag var tre år tror jag, så det blir väl en 13-14 år!

Vad är det bästa med Landora?

Det bästa med Landora är att man alltid känner sig välkommen av alla. Det har alltid varit roligt att komma ut till träningarna och självklart så är Christer Hallbeck alltid därute!

Av alla hundratals matcher med Landora, vilken är den allra skönaste segern?

Skönaste segern måste vara när vi slog HIF med 3-0 via walk over vilket gjorde att vi kom etta i gruppen i DM. Det var när vi var 14 år och hamnade i samma grupp som HIF, Hittarp och Glumslöv. HIF hade inlett med att vinna över Glumslöv med 28-0 och Hittarp med 12-0. Hela laget hade räknat med att vi skulle få storspö då HIF som sagt hade krossat de andra två lagen i gruppen. När vi sen stod ute på IP och var redo för match fick vi reda på att de hade kollat fel datum och dök aldrig upp. Så då jublade hela laget. Det hela slutade med att vi lirade 7 mot 7 istället. Vi vann gruppen tack vare detta men åkte sedan ut mot Landskrona BoIS i slutspelet.

Vilket är ditt bästa Landoraminne?

Mitt bästa Landoraminne måste vara den tredje gången vi åkte till Göteborg Cup. Vi vann cupen efter att ha slagit ut lag från hela Skandinavien. Tror vi slog Landvetter i finalen också med 4-1. Vet inte om det var det året vi spelade med två lag i cupen, ett 01 och ett 00. Oavsett så var man helt slut efter cupen och vi firade på Liseberg om jag ej minns fel.

Melker är också en av föreningens populära ungdomsdomare och dömer 7-manna och 9-manna för de yngre Landoralagen. I 05-laget spelar även hans lillebror, Emil Olsson och för den som kikat på 05ornas matcher har man ibland kunnat ana att Melker lägger ribban betydligt högre kring frispakar i situationer där hans lillebror är med. Vi frågar givetvis om detta och kollar med Melker. Har det hänt någon gång att Emil borde fått frispark med sig men att du låtit bli att blåsa?

Haha knappast, snarare tvärtom. Att han lägger sig ner och tror att han ska få frispark, men får bara en vinkning tillbaka om att han ska stå upp istället.

På tal om Melkers lillebrorsa och 05-laget så spelar de nu det som i Landorakretsar burkar kallas Olle Olsson cup, dvs Göteborg cup efter 00/01-lagets alla besök i ordvitsarnas stad. Vi frågar Melker vad han har för minnen från turneringen och hur han tror det går för 05orna.

Alla tre åren som vi åkte till Göteborg Cup var riktigt roliga. Alla tre åren gick det bra resultatmässigt och vi vann ju ett år också. Jag tror att det kommer gå bra för 05orna. Om jag hört rätt så har dem än så länge två oavgjorda och en vinst med 2 matcher kvar i gruppen. Det hade varit roligt om de vunnit och plockat med sig ännu en pokal hem från Göteborg till klubbstugan.

Innan vi avslutar med de klassiska “fem snabba” frågar vi Melker vad han tror om fotbollsåret 2018 för både juniorlaget och A-laget.

Jag tror att säsongen kommer bli lyckad, kanske inte lika lyckad som det förra året för J-laget. Vi har ju blivit uppflyttade två år i rad och i år möter vi mycket svårare motstånd än innan, bland annat allsvenska Trelleborgs FFs U19. Förhoppningsvis så hamnar vi i på den övre halvan av tabellen och stabiliserar oss till nästa säsong.

För A-laget så är målet att nå femman, vi har ett riktigt bra lag när vi är på topp. Tror medelåldern i a-laget ligger på 20 år eller något liknande vilket så klart är spännande för framtiden.

Som sig bör avslutar vi med fem snabba och vi ser Melkers svar i det fetstilta:

Kebabtallrik på valfritt kebabhak eller köttbullar med mos på Haralds

Solarium eller brun utan sol

Känd för din skönhet eller känd för din intelligens

United förlorar med 0-5 mot ärkerivalen City eller du förlorar på kortspel mot lillebrorsan

Middag med Zlatan på andra sidan Atlanten eller middag med Christer Hallbeck på Trastgränden

Vi tackar Melker för pratstunden och önskar honom och hans lagkamrater i A/J-truppen lycka till framöver. Dessutom ser vi återigen att Christer Hallbeck och Trastgränden lockar mer än Los Angeles!

Leave a Reply