Veckans Landoraprofil #22

När vi träffar Veckans Landoraprofil har han nyss tränat färdigt för kvällen. Pratstunden blir en härlig sådan, där alltifrån målsättningar inför framtiden, bästa minnet med laget och tjejer diskuteras. Innan vi skiljs åt ombes profilen ställa upp för en bild. Träningen som nyss avslutats har varit intensiv och väldigt varm, vilket gör att hans linblonda hår hänger ner över ögonen, aningen blött efter att en halvfull vattenflaska tömts över huvudet för svalkans skull.

– Malte, ska du ta ditt hårband på dig innan vi tar bilden?
– Ja, det är nog bäst.
– Sådär, blev håret snyggt nu?
– Jag är alltid snygg! 

Det är inget tvivel att det lyser självförtroende kring vår profil. Men det måste han ha från sin farfar. Veckans Landoraprofil är familjeklubbens rättmätiga arvinge, charmtrollet och tjejtjusaren Malte Hallbeck. Till vardags tillhör han Landoras P05/P06 lag.

32857212_10156243876273830_426558160220717056_n

Namn: Malte Hallbeck
Född: 2006
Position: Ytter, helst vänsterytter
Favoritlag: BK Landora och Liverpool
Favoritspelare: Steven Gerrard

Hur kom det sig att du började spela fotboll i BK Landora egentligen?
Det var min mamma Pernilla och Ann som var tränare för ett lag. Jag och Emil Olsson hade kollat på hans storebror Melker och hans kompis Jacob när de spelat och vi tyckte det såg riktigt roligt ut. Så vi fastnade för det.

Varför fastnade du för fotboll tror du?
Fotboll är ju så himla kul och nu kommer jag nog aldrig sluta. Det är kul att träna och jag kollar på alla Liverpools matcher. I Landora har jag ju alla mina kompisar i laget och sen är ju farfar härute varje dag. Ja, och pappa hjälper ju till och är tränare.

Vad är det bästa med ditt lag? Finns det något minne som är extra kul?
Vi har en så himla bra gemenskap och vänskap. Vi är kompisar allihopa. Vi har riktigt roligt på alla träningar och matcher. Det allra bästa vi har gjort tillsammans var nog Göteborg Cup som vi var iväg på nu förra helgen. Det var riktigt roligt.

Berätta lite om Göteborg Cup, hur gick det för er egentligen?
Ja, alltså det var väldigt roligt. Man fick umgås med kompisarna och ha kul. I cupen gick det riktigt bra för oss. Vi var det enda laget som slog vinnarna Angered. De var riktigt tuffa, hade högt bolltempo och gav aldrig upp fast vi ledde. Vi kom till sist tvåa i B-slutspelet.

 

Om vi tänker bort fotbollen, finns det något annat roligt som hände som du vill berätta?
Det roligaste var på kvällen när man skulle gå och lägga sig. Nikolas i laget var riktigt rolig. Jag skrattade alltid när han låg och hostade på natten, det lät så roligt. Sen så vaknade han upp i Erions säng. Det var det roligaste! Sen blev vi kompisar med tjejerna som bodde bredvid oss. Jag fick många tjejer, sex stycken!

Om vi tänker på fotbollen igen – varför tror du det går så bra för ditt lag?
Vi har väldigt duktiga tränare. Men den största anledningen är att vi är så bra kompisar, som jag sa tidigare. Vi har blivit väldigt bra på att flytta bollen snabbt mellan oss. Vi har blivit bra på att följa taktiken och alla har blivit bra tekniskt. Därför tror jag det går bra!

Vad är dina styrkor på planen? Finns det något speciellt som du vill utveckla på planen?
Jag tycker att jag är duktig på att dribbla, min favoritfint är överstegsfinten. Jag behöver förbättra att komma rättvänd snabbare på planen, så att jag kan dribbla förbi lättare. Jag vill också göra mer mål.

Vi måste prata lite om din farfar, Christer. Hur mycket tid tror du att han lägger på BK Landora?
Han lägger säkert 10h om dagen på Landora. Han är ju härute hela tiden. Han älskar det. Jag vill bli som honom, han är så himla hjälpsam och vill ta hand om alla. Han älskar Landora helt enkelt och ger så mycket kärlek till alla.

Hur tror du att framtiden ser ut för dig Malte, ska du ta över Christers roll i Landora?
Ja det hade jag gärna kunnat göra. Men jag vill helst bli fotbollsproffs. Kanske att jag börjar i Landora, går vidare till något svenskt storlag som MFF, sen vill jag jobba mig vidare. Drömmen är att spela i Liverpool. Blir det inte kan jag absolut ta över efter farfar.

Innan vi går in på de sista fem tuffa frågorna Malte, måste vi fråga om en liten speciell händelse som avslöjats för oss. Det handlar lite om vilken musik du har i huvudet inför matcherna. Vad har du att berätta för oss?
Haha, nä jag vill inte berätta detta.

Malte…
Haha okej då, jag och pappa pratade om att jag alltid har musik i huvudet. Han frågade vilken låt jag hade i huvudet när vi mötte HIF i seriepremiären. Jag berättade att jag gick och sjöng på Madonnas Material Girl, eftersom jag och mamma hade lyssnat på den. Pappa tyckte inte det passade inför en sån match och satte på en rocklåt med Black Sabbath istället. Så nu är det antingen den låten eller Metallicas Seek and Destroy! Pappa tyckte att jag behöver tuffa till mig på planen så det låtarna passar bra!

Underbar historia Malte! Nu är det dags för de fem snabba frågorna, svara så snabbt du kan utan att tänka:

Korv med mos från Haralds eller Kebabpizza från valfritt hak?

Känd för din intelligens eller känd för din talang på fotbollsplanen?

Aldrig mer få skjuta ett skott eller bara få skjuta med vänsterfoten?

Tunnla Kim på en träning eller tunnla pappa Johan på en träning?

Äta middag hos farfar Christer på Trastgränden eller Zlatan i Los Angeles?
Farfar! Enkelt! Han får gärna göra sina köttbullar med mos då!

Vi tackar Malte för pratstunden. Månne han vara nya Christer? Förhoppningsvis tar hans fotbollsambitioner honom långt utanför IP. Kanske får han träffa Ibra en vacker dag ändå?

Leave a Reply