Veckans Landoraprofil #25

Veckans Landoraprofil är återigen här. Mixen mellan yngre spelare, före detta spelare och ledare med nuvarande spelare i A-truppen fortsätter prägla veckoprofilen. När vi nu går in på den 25:e raka veckan med en presenterad Landoraprofil känns veckointervjun på hemsidan lika given som Tacos på fredagar eller som att möta en Christer Hallbeck med ett leende på läpparna en vardagskväll på IP. Veckans Landoraprofil hittar vi i A/J-truppen och han heter Serhat Celik. En teknisk innermittfältare som nyss fyllt 17 år och som med sin fina teknik hankar sig fram bland alla storväxta träben till motståndare i division 6. Så mellan studentutspring och studentfester, ta en plats i skuggan och ta del av ännu en av dagens Landoraprofiler. 

Vi inleder intervjun med kort fakta om Serhat:

Ålder: 17 år

Favoritposition: Innermittfältare

År i föreningen: 6 år

Vi tar en pratstund med Serhat efter den nyss avslutade A-lagsträningen Serhat var en del av det lag som efter en rysare vann den avslutade fotbollstennisen. Lagen var uppdelade efter unga mot gamla och när Thomas Mähler som deltog i laget med de äldre fick en smalbensträff och bollen landade 15 meter sidan om plan var segern klar. Smalbensträffar är som tur är inte lika vanligt förekommande hos Serhat som hos den gode Mähler. Vi inleder intervjun med Serhat med att fråga hur han beskriver sig själv på plan.


Jag är en passningsskicklig spelare med en bra vänsterfot och en bra spelförståelse. Jag behöver jobba på att bli lite starkare i kroppen och även i det fysiska spelet. Jag behöver även bli bättre på att vinna nickdueller, det blir en hel del sånna i division 6.

 

Vi fortsätter intervjun med hur det kommer sig att Serhat för sex år sedan tog sig ut på idrottsplatsen och klädde på sig den rödblå dressen?

 

Jag flyttade till Landskrona från Malmö när jag var 11 år. De vänner jag fick då spelade alla i Landora och de pratade alltid bra om klubben så jag tänkte att det var bäst att följa med på en träning.

Många som sett Serhat spela har kunnat konstatera att Serhat brukar ha en hel del åsikter om domarna och har genom åren pratat sig till ett och annat kort. Vi frågar därför Serhat om han någonsin tyckt en domare varit bra?

Svår fråga egentligen. Nivån går upp och ner på domarna men jag har blivit bättre på att vänja mig vid det, även om det ibland kanske inte märks.

 

En fråga som är vanligt förekommande när vi intervjuar vår Landoraprofil är vad som är det allra bästa med Landora. Givetvis får även Serhat denna fråga!

 

Det finns många saker som är bra. I laget har vi alltid roligt tillsammans och sen gillar jag även träningarna vi har. Sen är det såklart också kul att spela mycket matcher. Men pratar man om det bästa med Landora måste man prata om Christer Hallbeck.

 

Vad är det bästa med Christer Hallbeck?

 

Det måste vara hans Moclerjacka som jag och grabbarna i laget tror har kostat Christer en hel del. Vi brukar prata om hur han fått tag i den men det känns som att det går mycket bra för Landora när Christer kan gå klädd så. Nä men Christer är alltid positiv och glad och han ställer alltid upp för oss om vi behöver något.

 

Vilket är ditt bästa Landoraminne?

 

Det var när jag fick åka till Gothia cup med 02-orna. Jag och Walid fick åka med på dispens och det var riktigt häftigt att få se och vara med i världens största turnering.

 

Till oss på redaktionen har vi bland annat fått höra från 02-tränaren Christer Bergström från samma Gothia cup-turnering att ett tyskt lag trodde att Serhat var flera år äldre och började i sin tvivel på hans riktiga ålder dra Serhat i mustaschen och dessutom kallade dem honom för den 19-åriga turken. Därför måste vi fråga Serhat, är detta sant?

 

Haha, ja! Men vi vann i alla fall över dem.

 

Vilken är din skönaste seger i Landoratröjan?

 

Vi mötte Häljarps 00:or många år i rad och det blev matcher med mycket tjafs och en hel del bråk. Därför var det extra skönt när vi borta i Häljarp ganska enkelt besegrade dem med 1-3. De trodde väldigt mycket om sig själva inför den matchen men vi satte verkligen småpojkarna på plats.

 

Vad tror du om året för A-laget?

 

Jag tror det blir ett bra år. Vi har ett bra lag och vi har fått en bra start på året och ligger trea. Även om vi har ett par poäng till förstaplatsen tror jag att vi har goda chanser att fixa det. Men gör vi inte det så går vi upp via kval!

 

Vi avslutar med frågan när Serhat ska visa sina färdigheter i hur man gör pizza (hans pappa har en pizzeria i stan) och bjuda laget på mat?

 

Haha, det får bli när vi går upp i division 5.

 

Precis som vanligt stundar de sedvanliga fem snabba frågorna och vi ser vad Serhat svarar på de svåra frågorna.

 

Mål eller assist

 

Brun utan sol eller solarium

 

Känd för din skönhet eller för din intelligens

 

Tunnla Abbe Jaber eller chippa den i mål på Målvakts-Amir

Middag med Zlatan i LA eller middag med Christer Hallbeck på trastgränden

 

Vi tackar Serhat för pratstunden och frågan är om det gått en Landoraprofil utan att Chister Hallbeck fått en skopa beröm för sitt arbete i klubben. Precis när intervjun ska ta slut avslöjar att han beger sig till Turkiet på lördag för en månads semester. Därför säger vi på redaktionen Bon voyage!!

Leave a Reply