Veckans Landoraprofil #30

Samma dag som A-laget kvalar bjuder vi på den 30:e Landoraprofilen som en uppladdning inför eftermiddagens batalj på IP. Denna veckas profil lämnade ett stort avtryck i föreningen under de 1,5 åren han tillhörde föreningen innan han i somras lämnade klubben för studier i Karlskrona och spel i FK Karlskrona.

Vi tog ett snack med Simon Bosnjak som under sina 1,5 år i klubben mäktade med 158 mål i A-laget, B-laget och J-laget. Han la även en bra grund för A-lagets kvalplats genom sina 19 mål på 11 matcher i årets division 6 spel innan flyttlasset gick österut. Simon som skrev på för FK Karlskrona har under hösten spelat i föreningens U-lag som återfinns i division 3 sydöstra Götaland. Vi pratar med Simon om sin Landoratid, hans förväntningar på kvalet och såklart hur det går i Karlskrona. Häng med!

 

Vilket är ditt bästa fotbollsminne hittills?

 

Mitt bästa fotbollsminne måste nog vara med Landoras J-lag när vi hade finalmatch i serien mot Osby. Matchen var mycket viktig eftersom det handlade om att bli uppflyttade till nästa serie eller stanna kvar. Det var en otroligt spännande och rättvis match där alla i laget gjorde en supermatch. Det stod 3-3 och vi spelade med en man mindre sista halvtimmen (Marcus Karlsson tyckte att domaren förtjänade att höra att var en “jävla pajas”). Jag minns att jag var anfallare den matchen och att det enda jag ville göra var att avgöra matchen. Med 10 minuter kvar får jag en långboll från en av våra mittfältare och sedan fintar jag bort en av backarna i Osby och sedan sätter jag bollen i mål med vänstran och avgör matchen. Den glädjen var obeskrivlig. Det var tack vare alla i laget vi vann den matchen men jag tycker att Abbe Jabber var en stor faktor till att vi vann och detta med sin fantastiska insats men även Amir med sina fantastiska räddningar i målet. Resultatet gjorde att vi flyttades upp i den högsta juniorserien i Skåne säsongen efter.

 

Du gjorde massor med mål under din tid i Landora, är det något du minns lite extra förutom det du nämnde i förra frågan?

 

Det mål som jag minns lite extra ifrån i Landora måste vara den gången jag gjorde bicicleta under en A-lagsmatch. Kommer dock inte ihåg vem vi mötte. Tror att många av grabbarna i laget håller med.

Vad var anledningen till att du skrev på för Landora?

 

Innan jag kom till Landora spelade jag i IK Wormo. Där spelade även Osama Ali och vi var mycket nära vänner. Förklaringen är kort. Osama funderade på att sluta i laget och prova lyckan i BK Landora och jag sa att jag följer med honom vilket lag han än går till.

 

Du lämnade BK Landora i samband med att du flyttade till Karlskrona där du under hösten spelat med FK Karlskronas U-lag i division 3. Hur är fotbollen där borta jämfört med den du lirade i Landora?

 

Den fungerar bra. Har fått spela mycket, speciellt nu på hösten. I början var det mest inhopp men jag fick starta några matcher i slutet av säsongen. Det är skillnad på division 3 och division 6 och spelet vi har i Karlskrona är inte alls som det spel vi hade i Landora. Här är det mycket mer spel i backlinjen vilket är lite tråkigt för mig som offensiv spelare. Men när det väl händer något så går det snabbare än i sexan. Jag får inte lika mycket bollar som jag fick i Landora men jag känner ändå att jag utvecklas mycket som spelare hela tiden.

 

Hur ser dina tankar ut inför nästa säsong?

 

Mina tankar inför nästa säsong är att jag nog kommer spela kvar här i FK Karlskrona men man vet aldrig. Vi får se lite vad som händer under vintern.

 

Du var en stor bidragande orsak till att BK Landora låg i toppen när vårsäsongen avslutades med dina 19 mål. Hur tror du det går nu i kvalet?

 

Jag tror att grabbarna vinner matchen mot Blentarp utan problem och att BK Landora flyttas upp till div 5! Bara synd att jag inte kan spela haha!

 

Innan vi rundar av med de obligatoriska “fem snabba” har det kommit in en läsarfråga från grabbarna i Landora, har du tagit körkort än?

 

Haha, jag har körkort i hjärnan men inte på papper.

 

Vi går över till fem snabba och kollar om Christer Hallbeck får ännu en Landoraprofil som gäst hemma i trädgården på Trastgränden!

Vinst med 1-0 eller du göra fyra mål och det blir förlust 4-6

 

Karlskrona eller Landskrona

 

Paradise Hotel eller Ex on the beach

Pass! Svårt att välja.

 

Don Pedro eller Rhodos

Middag med Zlatan i LA eller middag med Christer Hallbeck på Trastgränden

Båda två såklart!

Leave a Reply