A-laget tog en storseger i hemmapremiären!

Då var det äntligen dags för hemmapremiär för klubbens seniorlag. En hemmapremiär som dessvärre inte kunde spelas på B-plan på grund av den hårda vintern. För den inbitna statistikern var tabelläsningen inför matchen inget muntert för en Landorit efter 2-6 förlusten i omgång 1 mot Medina. BK Landora parkerade sist i tabellen, något inte alls var den starten någon med rödblå anknytning hade hoppats på. Ekeby hade inlett med en 2-4 förlust mot Hyllinge och detta i kombination med dubbla segrar mot just detta Ekeby under 2017 var förhoppningen stor i Landoralägret om att studsa tillbaka direkt efter förra helgens bittra debacle.

Den 15 man starka Landoratruppen samlades tidigt denna soliga lördagsmorgon i klubbstugan där Christer Hallbeck hade dukat fram frukost i form av nyinköpta bullar från ett av stadens bageri. Huruvida samme eldsjäl hade gjort med äggen som också stod på bordet är höjt i dunkel, det viskades om att han återigen delegerat ut äggkokningen till sin fru något som Hallbeck själv inte riktigt ville erkänna.

Efter ombyte och taktikgenomgång var det en fokuserad Landoratrupp som begav sig ut till plastgräset på Landskrona IP för uppvärmning. Med revansch från seriepremiären i blickarna såg det riktigt lovande ut för Landora på uppvärmningen. Till och med lagkapten Ahmed “Atto” Massoud hade fått på sig alla benskyddstejp och även sina skor i tid. Från det att det senast hände fram till idag har Thomas Mähler hunnit med sammanlagt 19 timmar och 12 minuter i sin favoritövning plankan på Häljarps gym.

I Landoramålet från start gjorde Samuel Sjölander sin första seriematch för A-laget i Landora. I övrigt valde tränartrion på att satsa offensivt med en 3-5-2 uppställning. Åldermannen Dzevad Dedovic fick ansvaret att styra sina yngre lagkamrater i ett lag där utöver Dzevad själv hade en medelålder på 18 år.

Till själva matchen, Landora hade inför matchen pratat om att sätta fart på spelet för att få de lite större och tyngre motståndarna att flytta på sig. Att Landora skulle matchen igenom ha ett enormt övertag i snabbhet blev tydligt redan efter 90 sekunder då Simon Bosnjak själv bröt bollen och sedan spurtade ifrån försvaret innan han la in bollen vid första stolpen. Därefter rullade Landoramålen på i strid ström och matchen i sig blev mest en enda lång väntan på slutsignalen. Det fanns inte speciellt många höjdpunkter att skriva om. Ekeby hade det svårt att hänga med och efter halvtidsresultat 5-1 skrevs slutresultatet till 10-1. Klasskillnaden var precis så tydlig som resultattavlan visade även om Ekeby åkte på en underlig utvisning i mitten på andra halvlek.

Efter en försäsong där vindsnabba anfallsparet Massoud/Bosnjak haft problem med målskyttet var det förstås extra glädjande att de hamnade på vars 4 gjorda mål. De övriga målen gjordes av de båda inhoppande yttrarna Arbios Rizaj och Mattias Lindahl.

Tränartrion Mähler/Olsson/Hemström andades optimism och en gnutta lättnad efter storsegern även om de också insåg att det fortfarande finns en hel del att jobba med inför kommande seriematcher mot tuffare motstånd.

Vi får se om träningarna i veckan kommer att leda till någon progression i spelet när A-laget nästa lördag tar sig an HF Olympia på bortaplan!

Forza Landora!!

Leave a Reply