A-laget vann i premiären

Matchkläder, uppvärmning och halvtidssnack. Ord som den senaste tiden varit mer avlägsna än att Finland vinner EM. Men idag, efter alldeles för lång tid var det återigen dags för match. Strålande sol och 25 grader på termometern. Vad passade då bättre än en stekhet konstgräsmatta på Heden i Helsingborg…

Hemmalaget Ramlösa Södra inledde matchen bäst och tog också ledningen efter 12 minuter på en välplacerad frispark. Matchovanan lyste igenom under den första halvlek som inte placeras i facket välspelad.

Andra halvlek fortsatte likt den första. Ramlösa förde det mesta av spelet och hade nog flest chanser.

I matchminut 80 kom situationen som kom att avgöra matchen. Anfallare Demba var på väg igenom men blev hockeytacklad, vilket resulterade i målchansutvisning på Ramlösas mittback. Det ledde till trötthetstjafs med ett par ostskivor utdelade. När krutröken lagt sig och domaren hanterat allt nästan lika bra som coach Qendrim som placerade in den efterföljande frisparken, var det här Landoras match att vinna.

I matchminut 93 kom det så det stora vrålet. Matchens gigant Melker fick göra sitt första A-lagsmål och det var ytterst välförtjänt.

Många i Landora gjorde fina insatser i bastuvärmen på Hedens konstgräs. Extra kul att 16-åringarna Pom och Valter med frillor fixade inför segerbild, gjorde två fina dagsverk i sina A-lagsdebuter.

Nästa helg väntar Harrie Kävlinge hemma på IP. Söndag 14:00 är det som gäller.

Leave a Reply