Årssummering samt tränaravhopp

Backas bandet exakt ett år tillbaka i tiden summerar vi den sista omgången i division 6 västra årgång 2018 där vårt BK Landora precis avslutat en förlustmatch mot serietvåan Hyllinge. Landora slutar på tredjeplats i serien och Blentarp, beläget långt åt h****te från civilisationen väntar i vad som skulle komma att bli en riktig rysare. Avståndet till seriesegrarna Medina var hisnande 15 poäng och Landora var det av alla kvallag som hade flest antal poäng upp till första plats. Två nervösa kvalveckor senare och efter Abbe Jabers bicicletamål, Attos iskalla bortastraff och ett par fantomräddningar av målvakts-Bruer kunde Landora återigen titulera sig själva som ett femmanlag. Något som skulle första gången sedan 2011. Efter åtta års ökenvandring i sexan valde Landorahjälten Thomas Mähler att tacka för sig och in kom Jörgen Pettersson och Kristoffer Andreasson, båda med IF Lödde som senaste anhalt. 

Truppen från fjolåret var i stort sett identisk med undantag av några spelare i båda riktningarna och med tanke på det kombinerat med den åttaåriga ökenvandringen i sexan var målsättning att hålla sig kvar och således sikta på spel i femman även 2020 ganska naturlig.

Men en försäsong som höll mycket hög nivå där starka resultat och prestationer mot division 3 klubbar som Högaborg och Kulladal (uddamålsförluster i båda kamperna) och även oavgjort mot Åkarp som en säsong senare skulle visa sig vara ett topplag i division 4 gjorde att det var optimistiska vindar som blåste i Landora inför återkomsten i division 5. Den optimistiska känslan blev än starkare efter en briljant första halvlek i premiären mot Furulund där 3-0 ledningen var i underkant. Där och då i pausvilan blev också vändningen på säsongen som lovade så mycket mer. Furulund hämtade ikapp till 3-3 och i omgången efter vann seriegiganterna Borstahusen tämligen enkelt i årets första derby.

Visserligen blev det två raka segrar mot Ljungbyhed och sen Perstorp som efter sommaren uteslöts från serien efter en tuff vår. I slutet av vårsäsongen var Landoras fina försäsong som bortblåst och formsvackan som innebar 7 av 27 poäng på vårens sista nio matcher gjorde att hösten skulle handla om att hålla sig undan de förskräckliga och nervösa kvalplatserna nedåt.

Höstsäsongen skulle inledas med årets kanske viktigaste match, en sexpoängsmatch hemma mot Ljungbyhed som var den största utmanaren om att undvika kvalplats. Matchen i sig blev inte speciellt nervös utan Landora vann matchen med 7-2 och tog ett stort kliv mot nytt kontrakt redan i första höstmatchen. Efter den sköna hemmaviktorian följde två uddamålsförsluster mot topplagen Glumslöv och Marieholm där förlusten mot Marieholm var årets absolut tyngsta efter att segermålet gjordes i den 94:e minuten.

Efterföljande tre matcher skulle definitivt säkra fortsatt spel i femman där sju härliga och betryggande pinnar plockades in efter segrar mot Billeberga och Stehag samt delad pott mot Svalöv där Svalövsmatchen nog får klassas som säsongens bästa insats över 90 minuter. Antalet poäng ner till Ljungbyhed var därmed så pass många att årets målsättning var klar. Men istället för att fortsätta på inslagen höstväg slog Landora helt och hållet av på takten och säsongen avslutades med två mindre smickrande insatser där säsongsavslutningen borta mot Harlösa definitivt får klassas som årets sämsta.

Efter matchen kom också beskedet från tränarparet Jörgen och Koffe att de efter säsongen väljer att hoppa av uppdraget som Landoratränare och Landora får därmed bege sig ut på jakt efter en ny tränaruppsättning. BK Landora vill självfallet rikta ett stort tack till Jörgen och Koffe för sitt arbete med truppen under säsongen och önskar de lycka till i sin fortsatta fotbollskarriär. Styrelsen i Landora jobbar nu på högvarv för att sätta de sportsliga bitarna på plats inför nästa år både vad gäller tränare och spelare. Efter hand som bitarna faller på plats kommer det också presenteras på hemsidan. 

Tack för 2019 års säsong och på återseende under 2020!

Forza Landora

 

 

Leave a Reply