Dag 4 – Avslutning och sammanfattning av Sverigecupen

***
05.45 Väckning….

Tiden talar för sig själv. Frukost serverades 06.00 och det var en bunke genomtrötta Landoriter som entrade frukostsalen. Med tanke på väckningstiden var det ett bra betyg att endast ett rum försov sig. Sedan väntade utcheckning och transport till Örsholmens IP för sista gången

***

08.00 Match mot Jönköping Södra

Vi kliver in i söndagens spel med en stukad trupp. Isak har skadat knäet vilket lämnar oss med två avbytare kvar. Det är redan ett gäng trötta killar som ställer sig på planen, inte bara pga den tidiga väckningen utan pga att detta blir den sjätte matchen på mindre än tre dygn.

J Södra har haft en ganska tuff cup, men de matcher vi sett av dem så försöker de hela tiden spela sitt spel, och precis som oss ligger utbildningen och prestationerna i fokus. Därför blir det extra kul att möta dem. Direkt från start får vi bra rull på bollen och det är flera gånger som vi kombinerar oss igenom och skapar målchanser. Trots det var det en hörnvariant som äntligen satt som den skulle som gav oss ledningen. William fick äntligen utdelning för hans fina spel genom turneringen och satte en pärla i bortre krysset, med fel fot dessutom.

Matchen fortlöpte och det var mestadels spel på Jönköpings planhalva. Innan slutsignal fick vi in 2-0 genom Viktor. Detta betydde att vi gick vidare till nästa placeringsmatch 12.00 mot Köpmanholmens Bjästa (KB) från Örnsköldsvik.

***

10.35 Grabbarna sitter i samlad trupp och snackar om gårdagen, samtidigt som vi bevittnar de två semfinalerna a-slutspelet. Vasalund ställs mot Öster och Kalmar mot Lidingö. Det är med viss stolthet grabbarna märker att Vasalund gått vidare (vilket skulle visa sig räcka till en silvermedalj) trots att vi stod upp bra mot dem. Vasalund defilerar mot seger, redan 2-0 mot Öster.

***
11.00

Uppladdning inför sista matchen mot KB, rejält sargade ben syns på uppvärmningen. En hel del börjar bli lite krassliga, samt att vi noterar allt från stukade tummar, onda öron, besvärande magar och stela ben. En viktig upplevelse att kunna fokusera bort de stela kropparna och bara springa ut på planen och göra sitt yttersta utan att känna efter

***

13.00

Matchen slutar 1-1. Vi tar ledningen efter ett solonummer av Emil Olsson, han lovade oss ett mål i denna matchen annars utlovade han att “jag tränar med 07:orna nästa vecka om jag inte gör mål”. Tur var väl det att han satte ett mål. KB kvitterade och matchen var inget att skriva hem om. Två trötta lag som var rejält sega. Spelet blev därefter.

***

13.10 Avslutande straffar

KB mål, Nihlgård mål, KB mål, Olsson ribba, KB mål, Valter miss, KB mål. Förlust 4-1.

***

13.30

Snabbt in i duscharna, pastasallad i bespisningen. Cupen avslutar med toppnotering. En 3,5 av 5 getingar i betyg. Efter middagen väntar en 5,5h buss- eller bilfärd hem till kära Landskrona och man har sällan känt sig tröttare.

Väl i bussen konstaterar killarna att man är mest nöjda med matchen mot Sollentuna och andra halvlek Vasalund och att vi verkligen stått upp bra mot alla motstånd. Grabbarna skojar med Arlind som varit på bröllop i Kosovo och säger att vi gått till final. Även om vi inte gjorde det, så känns det ändå någonstans som en seger i sig att ha presterat så här pass bra mot meriterade lag som vi mött. Landora är med stor sannolikhet en av de minsta föreningarna representerade, vilket gör prestationerna än mer betydelsefulla.

***

17.30

Grabbarna får nys om att Kalmar FF vinner finalen mot Vasalund. Samtidigt noterar de att vår match mot Vasalund finns ute på youtube. Fritt fram att kika på! Glöm första halvlek och ta med er allt från andra!

***

19.15 Hemma i Landskrona

Trötta ledare vinkar hejdå till grabbarna. Tror man lär somna gott ikväll!?

***

Reflektioner en dag senare…

Det som gör en ledare extra nöjd är att vi oavsett digniteten av cup eller motstånd är att vi hela tiden har spelat vårt spel. Vi har nött våra uppspel genom motståndarnas presslinjer, vi har anfallit genom att låta bollen rulla samtidigt som vi kliver in i en 11-manna cup utan att i princip ha spelat 11-manna fotboll på riktigt. Det är banne mig ett gott betyg.

Men framförallt är det som slår en att alla grabbarna åker hem med ett stor leende på läpparna, minnen har skapats för resten av livet och även om vi ledare kanske busar lite väl hårt med dem ibland är det just det som kommer att finnas kvar där. Ingen kommer ihåg om det där skottet satt eller om vänsterbacken i motståndarlaget tunnlade en. Fotbollen skapar gemenskap. Minnen. En ynnest att få vara med om det!

***

Stort tack till dig Daniel, som efter cupen tackar för sig, för ditt engagemang, den tid du lagt ner och för att du varit en förebild på och utanför planen för både grabbarna och mig under dessa år vi kamperat tillsammans. Gladast måste väl ändå vara pappa Nihlgård som nu kanske äntligen får med dig på skumpartyt nästa gång det beger sig?

***

Sista tacket riktar jag till alla killar! Ni är fantastiska på alla sätt. Lyhörda, ambitiösa och seriösa med ert fotbollsspelande. Extremt bra kamrater utanför planen och visar prov på en sammanhållning som de andra lagen bara kan se på och avundas. Vi vann kanske inte hela cupen på planen, trots att spelet var fenomenalt stundtals, men utanför planen – där var ni sanna mästare!

Tack för en fantastisk cup! Vi ses på onsdag igen när träningen drar igång.

FORZA BKL!

/C

Leave a Reply