Förlust i derbyt

Lördagen innebar kommunderby i division 5 när Landora fick besök av Glumslöv på idrottsplatsen. Inför matchen var det två lag som vunnit hälften av sina matcher i inledningen av seriespelet. Inför avspark var det upplagt för det segrande laget att definitivt blanda sig i kampen om de så åtråvärda kvalplatserna bakom vad det hittills sett ut, omöjliga BBK. Det ska även tilläggas att förra säsongen skiljde det två divisioner mellan föreningarna och således var det två nykomlingar i serien som skulle kampera.

Matchstarten är jämn men efter tiotalet minuter får bortalaget en frispark utan för straffområdet. Frisparksskytten skjuter rakt i huvudet på en Landora och bollbanan blir alldeles perfekt och i en båge över målvakts-Amir går bollen i mål. Tur, flax, som att vinna på triss. Reaktionerna på 0-1 målet är många men sammanfattningsvis går det att konstatera att Landora återigen för att tala klarspråk åkt på ett skitmål i årets seriespel. Efter målet har Landora flertalet möjligheter att skapa målchanser men det saknas hela tiden lite tyngd i straffområdet och allt mynnar mestadels ut i nästanlägen. Istället snappar Glumslöv upp en felpass av Landora och hemmalaget blir hårt straffade för sina misstag när 0-2 är ett faktum.

I andra halvlek går Landora ut och ger en upphämtning ett försök men när bortalagets nummer 17 får framstå som Messi, Maradona och Salah på en och samma gång innan han placerar in 0-3 är dystert bara förnamnet av hur läget känns. Men tack vare en bra moral och ett tröttkört Glumslöv lyckas Landora göra både 1-3 och 2-3 men närmre än en fin målvaktsräddning på Markus Madsen skottförsök hinner inte Landora innan domaren som nog skulle hem till Tipsextra på tvn blåser av matchen efter bara en minuts tilläggstid. En sur förlust för Landora som återigen gör en fin match spelmässigt men dessvärre avgör återigen rutin och tyngd för motståndarlaget i de båda straffområdena. Men återigen en bra lärdom för det unga Landoralaget. Nästa match går mot ett annat förmodat topplag, nämligen Marieholm. Avspark fredag 10/5 19:00 på Åvallen i Marieholm.

Leave a Reply