Första mållösa matchen sedan….

A-lagets försäsongsturné rullade under torsdagskvällen vidare till byn där tågen aldrig stannar, Åkarp. Där väntade ortens division 4-lag i vad som skulle bli den andra av tre raka torsdagsmatcher på bortaplan mot lag med högre serietillhörigheter. Efter en stark insats under föregående vecka mot Högaborg var det goda förhoppningar om att störa även Åkarp. Ett lag som förra året var ett stabilt mittenlag i den erkänt tuffa malmöfyran. Det enda som oroade i Landoratruppen var det något namn för stora skadelistan.

Matchen i sig blev en väldigt jämn historia där de båda lagen turades med varandra om att vara spelförande utan att för den delen skapa några riktigt heta målchanser. Den sista skärpan i de avgörande lägena var inte på plats och första halvlekens vassaste chans gick till Åkarp som nickade i ribban i samband med en hörna.

Andra halvleken fortsatte på den inslagna vägen med ett jämnt spel där de pulshöjande målchanserna lös med sin frånvaro. Landoras höga press fortsatte att ställa till det för hemmalaget som många gånger tvingades till långa bollar som dagens mycket eminenta Landorabacklinje hade god kontroll på. Från en något subjektiv åskådarsyn var känslan att det Landora som i den andra halvan låg närmast segern. Åkarp skapade enbart ett par halvlägen framåt.

Men när slutsignalen ljöd i samband med att det cirka 38:e tåget swischade förbi oss sedan vår ankomst till Åkarps IP var antalet nätkänningar lika med noll. 0-0 och ett resultat som är så olandoritiskt det bara går. De senaste åren har det många gånger bjudits på Hawaiifotboll där frejdigt anfallsspel blandats med flerfilig autobahn i försvaret. Enligt obekräftade uppgifter var detta den första match BK Landora spelat 0-0 i sedan premiäromgången mot Bårslövs BoIF i division 5 västra år 2011. Samma år BK Landora senast spelade i femman och det slutade med en nedflyttning efter en tuff säsong. Vi får hoppas att likheterna stannar med 0-0 matchen mot Åkarp.

I Landoralägret var det återigen glada miner vid summeringen av matchen där det alltmer väloljade presspelet var en av detaljerna som det gavs mest rosor för. Åkarp skapade knappt några målchanser under öppet spel vilket får ses som ett gott betyg.

Nästa match spelas borta mot division 3-laget Kulladal på torsdag. Avspark 20:00 i Malmö.

Leave a Reply