Internationell vänskapsmatch

På måndagkväll spelar A-laget mot engelskt motstånd när det nybildade Kenny Brakes Joinery FC kommer på besök.

Klubben är nystartad och grundaren tillsammans med halva laget kommer från Norton Oaks FC som ligger i Sheffield. Han som grundat laget heter samma som klubben, Kenny Brakes, och är en riktigt klassikt engelsk mittback, lång (nästan 2 meter) och ordentligt tuff i tacklingarna. Han är 28 år gammal, så det är ingen gubbe som han i Lund.

Kvällen innan spelar de mot Wormo på Exan om någon vill se dem. Hur bra de är, är väldigt svårt att säga. Det engelska ligasystemet skiljer sig helt och hållet från vårt. De spelar i en egen liga med 3 divisioner och en väldigt, väldigt försiktig gissning säger att det är mellan seriös korpnivå och division 5. Men vi vet mer efter Wormos match, och vi allt efter vår egen match.

Truppen till matchen ser ut till att bli riktigt, riktigt bra, till och med bättre än en del matcher vi spelat under våren.

De som tänkt spela kan väl lova mig att springa några gånger innan måndag i alla fall?

Lite kort om fotboll i England

Fotbollen i England är organiserad ganska annorlunda från hur vi har det i Sverige. Deras variant av korpfotboll, Sunday League, är otroligt utbredd men är precis som i Sverige helt skild från den organiserade fotbollen.

Saturday League – fotboll inom fotbollsförbundet FA

I toppen av deras organiserade fotboll har de Premier League, sen The Football League som består av Championship samt League 1 och League 2. Dessa är proffsligor och är nationella. Det närmaste vi kommer är Allsvenskan och SuperEttan.

Sen börjar det som heter National League System, det har 7 nivåer och omfattar 91 olika ligor och mer än 1600 klubbar. Varje liga har två eller fler divisioner. Det är svårt att omsätta detta till fotbollen i Sverige på ett korrekt sätt.

Sunday League – fotboll på enbart distriktsnivå

Som sagt är Sunday League helt avskild från den där man kan gå hela vägen till Premier League, och varje liga är helt för själv men består ofta av två eller tre divisioner där den översta kallas för Premier Division.

Leave a Reply