Intervju med vår nye A-lagstränare

Under föregående vecka gick det att läsa i Landoras sociala kanaler, Instagram och Facebook att en klubben gjort klart med en ny tränare för A-laget. Hampus Pålsson, som har Dösjöbro IF som senaste klubbadress kritade under förra veckan på för BK Landora. Under säsongen 2020 kommer Hampus att ha en spelande roll och under 2019 spelade han majoriteten av Dösjöbros division 4 matcher som mittback. Som ledarbakgrund har Hampus haft rollen som ansvarig för “Dösjans” U19-lag med goda resultat.

Lagbygget inför 2020 har nu börjat ta än mer form med Hampus på plats. Hampus kommer tillsammans med Gustav Hemström, Johan Jönsson och Olle Olsson utgöra ledarstaben. Olle Olsson har också ena benet i styrelsen och säger så här om värvningen av Hampus:

Landoras styrelse är väldigt glada över att få in Hampus i ledarstaben. Vi tror att han kan komma att ta med sig mycket gott från sin senaste klubb Dösjöbro. Dessutom är vi väldigt nöjda över att få in en ledare även på plan i samband med matcher. Något som är väldigt nyttigt för vår unga trupp. Med Hampus klar är en viktig byggsten lagd inför kommande säsong.”

Som ny i Landora fick Hampus pliktskyldigt svara på en del frågor.

Namn: Hampus Pålsson
Ålder: 31
Bor: Annelöv
Moderklubb: Dösjöbro IF

73140854_415739039353030_1864346484586053632_n
Hampus i egen hög person

Varför blev det Landora?
Hade egentligen inte tänkt träna något lag i år utan enbart vara spelare. Men efter att ha pratat med Gustav och de andra i och kring Landora så kände jag att det var en väldigt spännande klubb och ett väldigt lockande lag att tillhöra. Deras seniorlag är ett lag på uppgång med unga spelare som 2018 kvalade sig upp från 6an. Förra året höll de sig kvar i 5an, men som under hösten gjorde väldigt bra prestationer och spelade jämnt även mot topplagen i serien.

Vad vet du om Landora sedan innan? 
Landora är en klubb med liknande värderingar som den jag kommer ifrån (Dösjöbro IF). Fotboll ska vara till för alla och det ska vara roligt att komma ner till träningar och matcher.

Hur är du som ledare?
Min styrka som ledare är att jag är ganska flexibel när det kommer till bygga upp träningar och till laguttagningar. Har inga problem oavsett om vi är 10 eller 24 på träningarna. Jag vill dessutom gärna involvera mina spelare i sitt fotbollsspelande. Få dem att utvecklas och fundera kring sin fotboll. Inte bara spela med fötterna utan även med huvudet. Mitt ledord inom fotbollen är mod. Man måste våga misslyckas. Våga vara kreativ.

Hur skulle du vilja beskriva dig själv som spelare?
Som spelare har jag mina styrkor i spelet med boll, är ganska duktig när det kommer till spelförståelse och jag tycker om att styra spelet bakifrån. Men skulle nog ändå säga att min största styrka är att styra mina lagkamrater och göra dem bättre.

Avslutningsvis, hur mycket ser du fram emot säsongen 2020?
Jag är oerhört motiverad och taggad inför att komma ner och börja jobba med er i BK Landora.

Varmt välkommen Hampus!

Leave a Reply