Juniorlaget summerar vårsäsongen

Inför årets seriespel flyttades truppen med pojkar födda 02-04 upp från pojkfotbollen till juniorfotbollen och tog plats i division 3 för juniorer. Ett halvår senare kan man resultatmässigt hävda att uppflyttningen blev en lyckad sådan. Så här sammanfattar lagets tränare Christer Bergström vårsäsongen:
“Då kan vi summera vårsäsongen för föreningens juniorlag. Vi har en medelålder i den 19 man stora truppen på 16,5 år och spelade oss igenom div 3 där vi slutade på en hedrande andra plats. Vi gläds åt att vi gjort flest mål i serien och att vi har en överlägsen vinnare av skytteligan, Gentian, trots att han missat en match. Dessutom kom Mohammed på tredje plats i skytteligan. Under våren har vi haft bekymmer på målvaktsposten och vi har fått lösa det från match till match på olika sätt. Vi är tacksamma att Esaam ställt sig i mål när vi saknat någon målvaktsutbildad att ställa i mål.
Även några äldre juniorer (18-19 år) som tillhör seniortruppen, har gjort nödvändiga inhopp i våra matcher när skador, avstängningar och andra orsaker har lett till manfall i vår trupp.
Många har tagit stora steg i sin utveckling från pojklagsspelare till juniorlagsspelare och en del har även provat vingarna i B-laget, några även i A-laget, och gjort det mycket bra när dom fått chansen.
Vår fina tabellplacering i vår gör att vi blir uppflyttade en division och vi ser med stor tillförsikt fram emot att få prova på ännu tuffare motstånd till hösten. Den unga truppen har stor potential och vi hoppas att alla kan ta ett steg till i sin utveckling under hösten.”
IMG_7932
IMG_7928
Bilder tagna av Max Stålhammar som
fotade i samband med att Skånebolls instruktör,
David Vrabl höll en träning under senvåren. 
Till hösten kommer j-laget träna tisdagar och torsdagar 18.15-20.00 och träningsstart efter sommaruppehåll sker torsdag den 1/8. 

Leave a Reply