Lägesrapport A-laget

Inför 2018 års säsong gör BK Landora lite förändringar i ledarstaben för A-laget. 2018 kommer A-laget att ledas av en tränartrio vilket utgörs av Thomas Mähler, Gustav Hemström och Olle Olsson. Samtidigt tackar vi Stefan Nilsson för hans period i föreningen.

Thomas behöver ingen presentation och det är självklart att han bidrar med rutin från sina år som A-lagstränare i klubben. Gustav och Olle har under flertalet år varit ledare för BK Landoras 00/01-lag och denna duo firade stora triumfer med Juniorlaget under föregående säsong där laget tog sig upp i den högsta juniorserien i Skåne. Därför blir steget naturligt att både Gustav och Olle följer med sina juniorer upp i A-lagssammanhang när nu klubbens satsning på unga spelare fortsätter. Under 2017 fick hela 15 st med junioråldern inne testa på spel i klubbens A-lag och prognosen säger att ännu fler juniorer knackar på dörren för A-lagsspel under 2018. Givetvis är det enormt viktigt, i denna satsning, att de som fick testa på A-lagsspel under säsongen som gick nu har ett helt års erfarenheter med sig när satsningen trappas upp ytterligare.

Med så mycket yngre spelare behövs också ett par herrar som står för rutinen och därför är det oerhört glädjande att stommen i A-laget från i fjol Johan Bruer, Markus Madsen, Danijel Dragisic samt Ahmed “Atto” Massoud bestämt sig för att spela i rödblått även nästa år. Trots lockelser utifrån har även tongivande juniorer som Walid Rabih, Osama Ali och Abdullah Jaber bestämt sig för att fortsätta i Landora till nästa säsong.

I övrigt på spelarfronten har det mesta handlat om att behålla stommen från 2017 och inte jättemycket på nyförvärv. Tre spelare har dock valt att krita på för Landora under vintern här. Det rör sig om Arbios Rizaj, Urim Sadiki och Valdet Kelmendi. Alla tre med junioråldern inne. Annars var det under seriens gång i höstas som Landora gjorde klart med tre spelare från klubbens mest framgångsrika ungdomslag genom tiderna (P99-orna) och då pratar vi om Ted Weberg, Oscar Nilsson och Melwin Rasmusson där alla tre kommer ha nyckelroller i både A-laget och J-laget inför nästa säsong.

I lördags stängde BK Landoras A/J-trupp säsongen med den traditionstyngda Night Cap i Idrottshallen. Begreppet dödens grupp har sällan varit mer passande på Nightcupens grupp A där Landora lottades mot BoIS, IK Wormo, Svalövs BK, Billeberga GIF, Asmundtorps IF samt Hittarps IK. Något ljusare blev utsikterna när Hittarp inte kom till start men två förluster mot BoIS och Svalöv gjorde att möjligheten att gå vidare blev tuff. Dock tog man två meriterade segrar mot IK Wormo och Billeberga innan kvällen rundades av med 0-0 mot Asmundtorp. Summeringen av sluttabellen sade en klart godkänd tredjeplats i den tuffa gruppen.

I veckan avslutade även truppen den årliga Fruktkorgen efter åtta många gånger iskalla träningar i klassiskt skånskt höstrusk. Vinnaren av 2017 års upplaga blev Leon Nadarevic! Annars är det mest iögonfallande att snittet på deltagare för årets upplaga legat på hela 29 st!

Seniorerna tar nu ett träningsuppehåll och är tillbaka under januari-månad med träningsmatcher och ytterligare träningar.

Leave a Reply