Midsommarafton firades i serieledning

Dagen före att sillen och nypotatisen med exakt rätt mängd dill dukades upp på midsommarbordet spelades det återigen Landorafotboll. Höörs IS hade i karavan rullat längs med väg 17 för ett besök på Landskrona IP.
Höör skulle visa sig vara ett skickligt spelande lag som inte bara tog första bästa chans att sparka bollen långt bakom backlinjen. Majoriteten av åskådarna som kisade i solljuset skulle nog säga att det var bästa motstånd hittills under säsongen.
Matchens första del består mest av kamp, avblåsningar och få målchanser. Första målchansen kommer efter dryga 20 minuters spel och då ligger bollen i nät bakom Höörs bananklädda målvakt. Coach Qendrim gjorde sitt första mål av totalt tre under kvällen.
Landora har sen god kontroll på matchen
fram till ett snöpligt kvitteringsmål minuten före halvtidsvisslan. Efter samlat mod, påfylld vätskebalans och färdigfunderat kring beställningen på Max efter matchen låg bollen på mittplan och andra halvlek flöjtades igång. En halvlek som inleddes likt första och återigen var det Qendrim som hittade nätet, denna gång efter att ha blivit skjuten i huvudet av högerback Bini som först snurrat upp tre förvirrade bortaspelare på kanten.
Landoraledningen varade i cirka 15 minuter innan Höör via ett mönsteranfall kunde kvittera och det var bara att lyfta på hatten. Därefter gick vi mot delat antal poäng men kapten Macki blev i 84e minuten uttråkad i backlinjen, fick feeling och gav sig ut på en utflykt. En smörpass av inhoppare Fabian och ett stolpe in-avslut senare var Landora för tredje gången i ledningen.
Trots ynka fem minuter kvar samlade det blåklädda bortagänget kraft och tryckte på för en kvittering. Men Qendrim som varje natt det senaste halvåret drömt om ett hattrick fick äntligen göra just detta. Fabian som ställt in högerdojjan på helt rätt inställning skickade fram ännu en genomskärare och matchen var således avgjort.
4-2 och Landora firar midsommar som serieledare!
Sista matchen innan sommaruppehållet spelas på måndag borta mot Hörby. Det är 1an mot 2an i tabellen och även om kort tid gått av årets seriespel börjar det se intressant ut!

Leave a Reply