Nightcap 2016 sett från en åskådare

Jag har sett Nightcap, spelat Nightcap, coachat Nightcap och är tillbaka till att titta på Nightcap igen. Jag har upplevt filtboll, sarg och utan målvakter. Målvakter i små mål och målvakter i stora mål. Utvisning när bollen gick över sarg och 10 meters straff efter vid fjärde frisparken. Jag har sett Nightcap på TV, läst matchrapporter direkt på nätet och kunnat följa matcher via liverapportering från HD. Jag har sett gamla stjärnor, stora stjärnor och nya stjärnor. Jag har sett hjältedåd och stjärnfall.

Jag är med andra ord som de flesta andra fotbollsintresserade i Landskrona.

Årets Nightcap saknade lite glöd tycker jag och den kommer vanligtvis från publiken. Bosnas klack såg ut att vara på plats men någon hade tryckt på Mute. Seger eller förlust, mål eller räddning. Kapning eller lyckad dragning. Det spelade ingen roll vad som det bjöds på, vi i publiken satt lugnt med vårt program, våra vänner och våra telefoner.

Jag tycker att några lag bjöd på riktigt bra fotboll och några spelare bjöd på fin teknik och lite show. Glumslöv, Hittarp, BoIS, Wormo och framför allt Besa var alla bra. Underhållande bra. Svalöv var så klart bra men på ett annat sätt, de var ett bra lag som nog spelat ihop sig ganska bra. Det har Besa också, som nyligen vann Svalövscupen, men de är mer oberäkneliga.

Asmundtorp med nye tränaren Dick Melin vid rodret hade bestämt sig för att inte blotta sig. De gjorde 1 mål i 2 matcher. Släppte inte in något mål i 3 matcher fick bara en ordentlig förlust och det var mot Besa.

Häljarp led av Leicester syndromet; hur återuppfinner man sig själv efter att gjort en omöjlig bedrift förra året?

Landora föll på avsaknad av flyt och onödigt slarv. De unga spelarna visade att de vågar ta för sig och visst är det ändå roligt att få spela Nightcap. En jumboplacering vägs upp av att Landora var det enda laget som besegrade och nollade Svalöv. Mähler och/eller Stefan kommer kanske lägga lite text på respektive match. Kanske. Vi får se.

Jag tog mig friheten att lägga upp resultaten igår. Kanske inte så många såg och visste om det. Här kommer i alla fall Landoras grupp och resultat.

Fotbollshälsningar

Peter Robinson

[tb_standings comp=”126″ season=”103″ club=”14″ linktext=”View all standings” title=”Standings”]

[tb_results limit=”22″ comp=”126″ season=”103″ order=”ASC” linktext=”View all results” title=”Results”]

Leave a Reply