P02 på träningsläger i Danmark

Påskveckan inleddes med träningsläger för P02/03-truppen i Skovlunde, beläget mittemellan Helsingör och Köpenhamn i Danmark. Tidigt på måndagsmorgon samlades truppen på stationen för avfärd till destination Skovlunde, vissa med tåg, vissa med bil. En resa som gick helt enligt planen utan minsta komplikationer. Skovlunde som är lika stort som Landskrona ungefär mötte upp med ett ganska skapligt vårväder och där fanns helt klart förutsättningar för goda träningar.

Väl framme spenderades första timmarna åt att dela in de nervösa killarna i rum, checka in, packa upp och utforska området lite grann. Hotellet som vi bodde på var i sig ganska minimalistiskt, lite till killarnas missnöje. Ganska snabbt gick det över dock, då de insåg att de trots allt var där för att träna samt att det trots allt var bättre än luftmadrasserna i en skolsal. Klart stoltast var Mirsen som sken upp genom att ha ansvaret för hans rums tre nyckelkort.

Träningspassen under lägret hölls cirka 300m bort från hotellet, på konstgräsplanen hos den lokala föreningen BSF (Ballerup-Skovlunde Fodbold) där kocken Anders visade oss runt och inkvarterade oss i de olika faciliteterna. I närhet till planen låg också den klubblokal där vi åt alla våra måltider, i varierad kvalité. Killarnas matvanor kunde vi tidigt konstatera inte var de bästa, det enda som hyllades stort var toasten (bästa någonsin enligt Fabbe – som försökte uppmuntra Anders att söka till danska Masterchef). Övriga måltider fick varierad kritik. Felix förstod inte varför man skulle ha soppa på platta tallrikar till exempel, även om han visserligen var den enda som inte tagit en djup tallrik.

Måndagen avslutades med träning med fokus på spelövningar och spelförståelse, samtidigt som vi efter en extremt misslyckad Pasta Carbonara var tvungna att besöka det lokala McDonalds för att rädda upp den rådande hungern. Lidl hann också med att invaderas och deras omsättning tripplades nog under dessa tre dagar.

Tisdagen gick i samma anda, träning tidigt på morgonen – ett pass med fokus på spelvändningar och teknikträning för krossbollar- lunch, utforskning och senare på kvällen middag hos Anders igen. Innan middagen lyckades vi att besöka en Go-kart-bana som till killarnas förvåning var fullbokad, vilket istället blev biljard med för lite köer och bollar för vissa och bowling för vissa. Eftermiddagen avslutades sen till grabbarnas stora nöje med en quiz där frågorna i mångt och mycket handlade om dem själva och deras bravader under deras karriärer. Frågor om till exempel vem som hade jagat harar innan träning och skadat sig (David, Faruk), vem som hade klappat kattunge på väg till match och missat samling (Omar) eller vem som hade lyckats med att göra två självmål i en och samma slutspelsmatch mot Djurgården (Josef AG) avhandlades och en mycket god stämning infann sig i truppen. Rutinen för kvällen var detsamma som kvällen innan, Lidl besöktes och fullständigt tömdes på godsaker. Rekordet var på 120 SEK/person (enbart för godis-inhandling)

Onsdagen var dagen för hemresa och tidig packning och frukost. Vi avrundande med ett träningspass på förmiddagen innan lunch och hemfärd. Passet innehöll skottövningar för skotteknikträning och avslutande smålagsspel.

Under lägret har vi under alla pass och aktiviteter haft en tävling där spelarna haft möjlighet att samla poäng. Till exempel hade vi crossbar-challenge, prickskjutetävling, straffsparksläggning och spel där man kunde inhämta poäng. Även i quizen fick man chans att inhämta bra med poäng. Vinnaren (Felix) för alla dagarna slutade på 22p och fick med stor glädje ta emot den exklusiva choklad-påskharen. Vissa försökte (Axel) in i det sista med att fjäska till sig poäng genom att tvätta tränarens skor på ett något speciellt sätt, men det gick inget vidare (bildbevis hämtas hos Felix eller Fabian)

Resan hem blev även den smärtfri i största möjlighet, tågbytena gick bra även om vi missade ett anslutande tåg så höll killarna god ton och var glada att få ha en sista timme tillsammans. McDonalds avhandlades passande nog på Köpenhamns Huvudbangård och sedan färd mot Kastrup. Från Kastrup lyckades vi med konststycket att inte få ha alla killarna med oss då en kille bommade passkontrollen, men sent framåt småtimmarna fick vi meddelat att även den sista killen kommit i hem i trygghet (även om Kastrupsvistelsen blev något längre)

Sammanfattar lägret med i stora lag positiva ord. Killarna har svetsats samman och gemensamma minnen har skapats. De har även vuxit lite i ansvaret att få ha ansvar för ett eget hotellrum med allt vad det innebär. Även om den smått nitiska hotellkvinnan klagade lite grann så har vi ledare i efterhand kommit fram till att de små skavankerna som rummen hade inte var något som hon behövde hänga upp sig så mycket på. Hade hon haft en skruvmejsel hade Mirsen skruvat upp lampan direkt! Vi har dessutom fått tre bra träningspass inför veckan som kommer, som innebär slutspelsmatch mot Dalby (måndag, vid middagstid).

Vi tackar er killar för en väl genomförd resa och blickar med spänning framåt!

Glad påsk (ät inte för mycket godis – eller hur Omar?)

Carl & Christer

4 comments

    1. Få förunnat att trots allt ha ett så gott gäng grabbar att göra med. Även om tillsägelserna är många så sköter de sig i stora lag fantastiskt.

  1. Härligt att läsa. Stort tack till er tränare för all tid och energi ni lägger för att göra det möjligt för killarna att få uppleva detta.

Leave a Reply