P02 tog hem pokal i Vintercupen

I söndags avslutades Vintercupen med slutspel på IP. För Landora väntade semifinal i b-slutspelet. Cupen har varat sedan tidig höst och lagen har kvalificerat sig genom gruppspel och onekliga slutspelsmatcher. Landoras 02or har bland annat avverkat två nervpirrande straffläggningar med lyckat resultat.

Äntligen var det så dags för slutspel och lagets huvudtränare Christer Bergström sammanfattar så här:
“Resan har varit lång och det har använts många spelare under resans gång. Många har kommit och många har gått sedan november förra året. Totalt har det använts 25 spelare, stommen på 14 spelare har varit stabil och blivit ännu stabilare och mer sammansvetsad efter katastrofen i Råå i början på februari.
Vi har hamnat i underläge i sex av dom åtta senaste matcherna. Vi har lyckats komma tillbaka i samtliga matcher, utom en, och åtminstone fått kvitterat för att sedan vara väldigt fokuserade vid straffavgörandet i tre av matcherna, och gått segrande ur samtliga straffdrama. Starkt!”

Så började semifinalen! Furulund stod för motståndet.
Christer fortsätter
“Vi inleder som vi brukar börja våra matcher, hyggligt spel men motståndarna gör första målet. Vi snackar samman oss i paus och sedan är det inget snack i andra halvlek som vi vinner med 3-0. Slutresultat 3-1”

Målskyttar: Mirsen, Aldin och Lisi

I den andra semifinalen vinner Råå mot IK Wormo, tämligen komfortabelt.

“Ett väldigt stabilt lag som gör få misstag. Men idag har killarna bestämt sig och släpper inte in något bakåt i en riktigt jämn match där killarnas rörelse och fina passningsspel till sist gör att vi kan stå som segrare med 2-0.”

Målskyttar: Oscar och Tony

Fotnot: I a-slutspelet besegrade Eskilsminne Lunds BK i finalen.

Leave a Reply