P02 ut i A-kvartsfinal i Bjärred

Kristi Himmelsfärdshelgen innebär för många lite extra ledighet, för oss inom ungdomsfotbollen innebär det cupspel. Idag åkte vi med 16 killar till Bjärred och BIF Cupen. På förhand kunde vi konstatera att vi hamnat i en riktig tuff grupp, när motståndet heter IFK Hässleholm, BK Höllviken 1 och Fortuna. Idel duktiga lag, varav två dessutom spelar i högsta möjliga serier samt Fortuna som vi haft riktigt tuffa bataljer med på senaste tiden.

Inledningsmatchen mot IFK Hässleholm gick av stapeln tidigt i ottan och det märktes också på killarnas löpvilja. I försvaret släppte mittfältet igenom sina markeringar på tok för enkelt, medan backarna å sin tur inte ville lyfta laget efter avklarat anfall. Matchen var tillknäppt, och det skapades inte många chanser åt något håll. Trots att IFK:s målvakt blev utvisad 5 minuter efter en väldigt komisk hands ca 20 meter utanför straffområdet skapades inget egentligt tryck. Tyvärr skulle det inte få avgöras mellan de båda lagen utan av mannen i svart. Det var snudd på parodi på domsluten i denna match, något som också präglade hela turneringen. (Bjärred verkade ha infört en ny sorts domargenre – “mittcirkelsdomaren – stå stilla i mittcirkeln och döm, så orkar du döma så många matcher som möjligt”.) För från sin mittplansposition kunde domaren få en klockren skottblockering, med bröstet, till en horribel hands vilket innebar straff och samtliga som såg matchen var lika oförstående. 0-1 och där var den matchen över! När till och med motståndarna blir förvånade över domslutet, då vet man att det är något knasigt! Bara att ta nya tag i match 2!

I match 2 möter vi Höllviken 1 och är tvungna att få med oss ett bra resultat. Höllviken är fantastiskt duktiga och det märktes också. Dock var det inte mycket att säga tom – för när Faruk bestämt sig för att springa förbi och är på rätt humör – då gör han det. Inom 5 minuter så löpte Faruk så pass mycket att Höllviken fick sätta in en extra back och punktmarkera honom. Det var dock för sent för han hann med att göra 2 och spela fram till ett, plus se ett par tre avslut räddas av målvakten. Vid ledning 3-0 blir vi dock ängsliga och börjar bli lite nonchalanta i passningsspelet. En skruvad hörna rakt i mål, ett offsidemål och ett försvarsmisstag senare stod det 3-3. Nåja, ett bra resultat och en klart godkänd prestation. Första halvlek var högklassig och Yosef Taha lyckades markera bort deras livsfarliga “nr 9” hela matchen igenom, som var planens bästa spelare tillsammans med Faruk.

I match nummer 3 var det så dags för Fortuna. Ett lag som vi på förhand visste spelar teknisk och passningsinriktad fotboll, vilket visade sig bli kanon för oss. Vi står rätt i våra positioner och fullkomligt äter upp Fortunas mittfält i första halvlek – pang, så står det 3-0. Pepe ligger bakom samtliga assists och Faruk gör återigen 2 mål. Dessutom lyckades Hebun med konststycket att “skrämma en back” så han sköt in bollen i eget mål. Dock återupprepades historien – spelet blev ängsligt och nonchalant. Fortuna äter sig in i matchen och vips så står det 3-2, denna gången hann dock Faruk utöka till 4-2 innan Fortuna satte matchens sista mål. Slutresultat 4-3.

Detta resultat gjorde att vi lyckades kvalificera oss till A-slutspel, som grupptvåa med totalt 4p och bättre målskillnad än Höllviken. Kvartsfinalen spelades mot tuffast möjliga motstånd, nämligen Husie. Efter 2h väntan i solen och trötta ben hos samtliga killar visste vi att detta skulle bli en snudd på omöjlig uppgift. I första halvlek låter vi motståndarna göra vad de vill och utan Sadin i målet och Fabians uppoffrande backspel hade det runnit iväg ännu mer. Men siffrorna stannande vi 2-0. I halvlek pratade vi oss samman och killarna enades om att ta sig i kragen. Lite jävla anamma och vilja så avslutar vi snyggt med 0-0 i andra halvlek, trots ett spelövertag som hette duga för Husie.

På det hela taget är vi nöjda med insatsen, utöver vissa perioder i matcherna där vi inte springer så mycket som önskat och på tok för många lämnar över ansvaret åt andra. Vi får dock ordning på vårt spel och till sist får vi se stundtals riktigt fina kombinationer. Idag riktar vi tränare en extra guldstjärna till Faruk som fullständigt öste in mål (gör 5 av våra 7 mål idag) och verkligen var en behållning att se (detta trots pollenallergi i de sista matcherna). Bakåt ligger Fabian återigen rätt och står för en prickfri turneringen som siste-man med sina tekniska lösningar på trånga situationer.

På söndag åker vi till Klagshamn för klassiska Åshöjden Cup, med en blandning av dagens lag samt de som inte spelade idag. Då väntar Trelleborgs FF, Lunnarp och Vellinge!

Leave a Reply