P05 imponerade i Göteborg cup – ny silverpeng

Här kommer en sammanfattning från P05:s cupäventyr i Göteborg. Denna rapport fokuserar på resultaten och matcherna som presterats. Killarna fick lära sig ett beryktat motto inför denna resan “Det som händer i Göteborg stannar i Göteborg.” Med respekt av denna gyllene regel så lämnas incidenter, roliga historier och anekdoter därhän. Låt oss istället fokusera på fotbollen som presterats!

 

Match 1

ladda ned (1) GAIS 0 – BK Landora 0 IMG_0234

I den första matchen stod Superettanlaget för motståndet. De grönsvarta makrillerna var kanske på förhand det tuffaste motståndet vi hade i gruppen, utan att egentligen veta någonting om motståndet. I denna öppningsmatch spelar vi vår allra bästa fotboll, men hotar inte riktigt på sista tredjedelen. Många gånger kommer vi runt på kanterna och spelar kontrollerat försvarsspel. GAIS är skickliga på att flytta boll och krossar väldigt snabbt upp till ytterforward. Backlinjen tillsammans med målvakt var dock oövervinneliga.

Match 2

IMG_0234 BK Landora 2 – Oppegård IL 0 OIlogo_400x400

Det enda internationella bidraget till vårt cupäventyr. Oppegård hade en tuff turnering med bägge sina lag, men var dock väldigt trevliga och höll gott mod hela turneringen igenom. Vi gör inte vår bästa match, men följer hela tiden matchplanen. Vi spelar runt och använder de ytor vi vill, fortfarande lite obenägna att hota på sista tredjedelen. Segern var dock aldrig hotad!

Match 3

IMG_0234 BK Landora – Åsa IF 0-0 ladda ned (2)

Kanske den match där vi var mest utspelade. Åsa från Göteborg  spelade jättetrevlig fotboll och kom gång på gång förbi på sin högerkant där deras nummer 10 var enormt duktig. Erion i målet räddade oss denna matchen flertalet gånger. Även backlinjen var enormt bra. Det märktes att det tog på krafterna att spela två matcher i värmen på så kort tid. Med blotta förskräckelsen kom vi ur matchen med 0-0, även om vi själva missade ett dunderfriläge i matchens slutskede.

Match 4

ladda nedAngered MBIK – BK Landora 1-2 IMG_0234

Vår överlägset bästa laginsats. Vi möter ett lag som inför matchen krossat alla våra övriga gruppmotståndare, med stora siffror. Inför matchen pratade vi om att hota deras trygga bolltrygghet genom att sätta en hög press på deras uppspelande backar. Förhoppningen var att hålla i denna matchplanen i inledningen av matchen, ca 10 minuter. Men vi orkade köra på liknande hela matchen och det gav utdelning. Trots underläge 0-1 lyckades Basti knoppa in en frispark och avsluta ett långskott som slank in under målisen. Dessutom fanns det läge för 3-1, då Max avslut på ett drömanfall räddades av en kanonparad. Angered vann senare A-slutspelet med 18-1 i målskillnad och vi var enda laget som störde dem! Riktigt häftigt och ett resultat som gav eko i Göteborgs omgivningar.

Match 5

Herrljunga_SK-logo-DD52F63957-seeklogo.com_400x400Herrljunga SK – BK Landora 3-0 IMG_0234

Vår klart sämsta match. Några timmar efter bragden mot Angered skulle vi ställas mot ett lag som gillade att skicka långa mackor på en enormt stark, fysisk, snabb och hårtskjutande kille på topp. Det tog 2 minuter innan han hade presenterat sig. Innan vi förstod hur vi skulle stoppa honom stod det 2-0 av samma målskytt. Efter den ledningen låg vi på för reducering, men det ville inte sig riktigt. Ett gruppspel där vi vinner mot överlägsna segrarna, kryssar mot favoritlaget GAIS och bara förlorar en match – resulterar ändå bara i en fjärdeplats. Inför sista omgången kunde det slutat med förstaplats eller femteplats. Det säger allt om hur jämn och spelskicklig vår grupp var. B-slutspel väntade under kvällen och söndagen hur som helst. Vi skulle få anledning att mötas igen.

Kvartsfinal
ladda ned Torslanda IK – BK Landora 0-0 (4-5 efter straffar) IMG_0234

En match där vi spelar bedrövligt stundtals, ändå i full kontroll på händelserna. Vår oförmåga att skapa farliga målchanser gör att vi inte är bättre än att denna matchen går till straffar. Dock visade samtliga killar en kyla av hög klass och samtliga fem straffar sattes utan chans för målvakten. Tyvärr skadade sig våra backklippa Albert, vilket visade sig vara en kraftigt stukad hand – lägg därtill att han förra matchen stukade tummen på andra handen. Ett enormt avbräck inför slutet.

Semifinal
IMG_0234 BK Landora – IF Warta 2-0 ladda ned (1)

En match på söndagsförmiddagen efter storstädning, packning och genomgång. IF Warta som hemmalag hade inför matchen inte stått för någon imponerande turnering men ändå lyckats ta sig vidare. Efter ca 2 minuter såg vi var det barkade. Total dominans från killar, som trots trötthet och slitna kroppar, visade sig från sin piggaste sida. Vi hittade in bakom backlinjen, och skapade målchanser på löpande band. Matchens dominant Khalid gjorde precis som han ville och satte även två mål. Finalen var säkrad utan någon egentligen tvekan!

Final
IMG_0234 BK Landora – Herrljunga SK 1-1 (3-4 efter straffar) Herrljunga_SK-logo-DD52F63957-seeklogo.com_400x400

En match där vi nu visste vad som gällde. Stoppa nummer 7, Durim! Herrljungas gameplan var tydlig. Ge bollen till honom – tuta och kör. Problemet för han denna matchen var att vi hade en fullkomlig fulltankad William som inte vek sig för fem öre. Han tryckte till så att spottloskorna haglade efter honom – men ändå gick han vinnande ur varje duell, oftast med bollen i behåll. På köpte gjorde Basti 1-0 efter en vacker soloprestation, där ett elegant långskott placerades i bortre maskorna. Med 45 sekunder kvar kvitterade HSK genom ett turligt skott som matchens elegant Erion inte kunde lastas för, utan honom hade vi stått som förlorade mycket tidigare. Straffarna blev en rafflande historia där den ena missen efter den andra avlöste varandra och till sist stod vi som förlorare efter att sista straffen smekte stolpens utsida.

logoSammanfattning Göteborg Cuplogo

Killarnas enorma glädje i skolsalen, på planen och överallt vi befann oss. Deras ordentliga uppförande, briljanta artighet och oerhört gemytliga lagkamratskap. Det var grädden på moset. Resultatet – bra, enormt bra, absolut – men det betyder föga när vi minns tillbaka på helgen. Istället är det alla roliga bus, historier och interna skämt som kommer etsa sig fast på minnet. Vi ser med glädje fram emot att åka på fler cuper tillsammans.

32378036_10156233956488830_4878341755944042496_n

 

Leave a Reply