P05/06 visar uppåtgående trend

Under slutet på 2016 och inledningen på 2017 har P05/06 stått för en mindre organisatorisk ändring. Spelartruppen är ungefär densamma, men det är framförallt på ledarfronten som förändringarna skett. Ledarstaben består nu av sju personer, fördelat på två lag. Bland annat utökades den befintliga ledarstaben av Daniel, Johan, Mazen, Anders med Carl (tidigare P02), Kim (som redan innan hjälpt till lite grann) och Olle (varvar 05 med J-laget). Med denna stora ledarskara på plats sattes vissa gemensamma mål och riktlinjer upp. Inför säsongen satte sig alla ledare ner och planerade upp den kommande säsongen. Det träningsupplägg som lades upp var inriktat mycket på teknik, spelförståelse och en tydlig riktlinje i vilken slags fotboll som skulle spelas för att bäst gynna spelarnas utveckling.

Små förändringar gjordes också för att förbättra sammanhållningen – t.ex samling i omklädningsrum innan träning/match, dusch vid match och hårt fokus på uppförande och att följa gemensamma regler som satts. På planen gjordes en tydlig spelidé upp där passningsspel, rörelse och teknik hamnade i fokus. Samtidigt som Skåneboll avvecklade resultaträkning i seriespel – så kunde fokus istället hamna på att individen och lagets spel skulle utvecklas.

Resultatet började visa sig ganska omgående. Redan i de första matcherna i Vintercupen började spelet trilla på plats och fler och fler spelare vågade ta för sig mer. Vi fick också se goda prestationer och väldigt många segrar i både vår egen Vintercup samt Vårcupen i Häljarp. Dessutom lyckades några killar att spela sig obesegrade igenom Sportlovscupen i Eslöv. På träningarna har närvaron fortsatt varit hög (toppnoteringen 29 st) vilket bådar gott inför seriespelet.

I serien, som började i början på april, fortsatte fantastiska prestationer att avlösa varandra. Spelmässigt har laget gjort enormt trevliga insatser – bra passningsspel, goda tekniska prestationer och ett lagspel, samt en taktisk förståelse, som alltmer börjar komma på plats. I de tre serierna som laget anmälts till har både vinster, förluster och oavgjorda matcher varvats med varandra – men den gemensamma nämnaren har likväl varit ett bra spel. Lag som Kvarnby, Ramlösa Södra, Fortuna, Ängelholm, Häljarp och Borstahusen har stått för några av motstånden – och prestationerna har varit riktigt goda trots kvalificerat motstånd. En detalj är till exempel hur spelet ska byggas från målvakten – dvs bollen inom laget så mycket som möjligt. Uppspel, rörelsemönster och hur vi skapar målchanser är saker som även i fortsättningen kommer prägla träningen för att ta spelet till nästa nivå.

17545143_10155185618039806_5842361346085560243_o
På bilden ses 05-laget efter sin goda insats i finalhelgen i Vintercupen – där alla spelare fick spela
Även 06-laget spelade, men fastnade inte på bild

Leave a Reply